Az első testületi ülés az évben

2024.01.25. 17:30

Az idei költségvetést is elfogadta a vármegyei közgyűlés

Idei első ülését tartotta csütörtökön Zalaegerszegen a Zala Vármegyei Közgyűlés, amelynek döntéseiről dr. Pál Attila elnök tájékoztatott.

Zaol.hu

Munkában a vármegyei közgyűlés. Szemben az asztalnál (balról) Ruzsics Ferenc és Bene Csaba alelnök, dr. Pál Attila elnök és dr. Mester László főjegyző

Fotó: Pezzetta Umberto

A testület elsőként Zala vármegye kormányablakainak működéséről hallgatott meg tájékoztatót. Az előterjesztés visszatekintett a 2010-ben útjára indult közigazgatási reformra. Dr. Józsa Zsanett nagykanizsai járási hivatalvezető elmondta: az elmúlt évek tapasztalatai szerint az államigazgatási hatósági ügyek széles körének járási hivatali rendszerbe történő integrálása az ügyintézésben stabilitást, kiszámíthatóságot és egységes joggyakorlatot eredményezett. A tájékoztató egyebek közt kitért a tervezett, még hatékonyabb elektronikus ügyintézést lehetővé tevő informatikai fejlesztésekre is.

A tájékoztató elfogadása után a közgyűlés módosította az önkormányzat 2023. évi költségvetését, amelynek bevétel-kiadási főösszege 1 milliárd 280 millió 227 ezer forintra módosult. Majd elfogadták a vármegye önkormányzata és a hivatal 2024. évi költségvetését, 1 milliárd 76 millió 233 ezer forintos főösszeggel. Negyedik napirendi pontként a közgyűlés megszavazta a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 2024. évi üzleti tervét. A társaság közreműködik a vármegyei önkormányzat határon átnyúló nemzetközi fejlesztési programjaiban, valamint uniós pályázatok megvalósításában.

Ezt követően döntött a testület az önkormányzat éves közbeszerzési tervéről, majd a vármegyei főjegyző által előterjesztett, előző évi hivatali munkáról szóló részletes beszámoló elfogadásáról. A hivatal valamennyi – pénzügyi, térségfejlesztési és szervezési – osztálya feladatellátását összefoglaló előterjesztésben bemutatták a térségfejlesztéssel összefüggő, a testületi munkával, a projektek bonyolításával és a mindennapi működéssel kapcsolatos tevékenységeket. A beszámoló kitér a belső ellenőrzésre és a választások kapcsán felmerülő szervezési és koordinációs feladatokra is.

A vármegye elnöke megköszönte valamennyi munkatársának egész éves munkáját.

Végül az „Együttműködő Zala – Vármegyei Humán fejlesztések” címmel benyújtandó pályázat támogatásáról, valamint a lejárt határidejű határozatokról szóló jelentésről szavazott a közgyűlés.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában