Idén 100 csomagot állítottak össze

2023.12.24. 07:30

Tartós élelmiszercsomagot osztottak rászorulóknak Nagykanizsán

A karácsonyi ünnepnapok előtt szombaton Nagykanizsán a Csengery úton osztottak tartós élelmiszercsomagokat a rászorulóknak.

Korosa Titanilla

Fotó: Gergely Szilárd

Horváth Ferenc szervező elmondta, hogy évről évre megszervezik a csomagosztást Ligetvárosban a rászorulóknak, annak idején a Ligetvárosért Egyesület szervezésében indult el ez a kezdeményezés. Idén 100 csomagot állítottak össze, ezek közül 80 darab már szombaton délelőtt gazdára talált, 10-et pedig a Szentgyörgyvári-hegyen osztottak ki.

Fotó: Gergely Szilárd

-Ezen alkalmakkor az ünnepek előtt igyekszünk segíteni azoknak a nagycsaládosoknak, egyedül élőknek, nyugdíjasoknak, akik nehezebb körülmények között élnek - fogalmazott Horváth Ferenc. - Lisztet, cukrot, szaloncukrot és más élelmiszereket helyeztünk el az 5 kilogrammos csomagokban, ami nagy segítség az érintetteknek.

Fotó: Gergely Szilárd


Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője is jelen volt a jótékonysági eseményen.

- Jó pár éve annak, hogy Horváth Ferenc a civil szervezete segítségével adományokat oszt az ott élőknek, azoknak, akiknek ezzel meg tudják a könnyíteni a karácsonyi ünnepre való készülődést és magát a karácsonyt is - fogalmazott Cseresnyés Péter. - Így van az idén is, hisz köszönhetően egy nagyrécsei vállalkozónak és munkatársaim adományainak 100 élelmiszercsomagot sikerült kiosztani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában