Körforgalmi csomópont épült

2023.12.15. 10:30

Nő a forgalombiztonság a lentihegyi bekötőúton

A Terület- és településfejlesztési operatív program részeként körforgalmi csomópont épült a lentihegyi bekötőút 0+200 kilométerszelvénye és a Hegyalja utca csatlakozásában.

Zaol.hu

A körforgalmi csomópont ünnepélyes átadásán (balról) Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai igazgatója, Horváth László, Lenti polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke Fotó: ZH

A projekt a Gazdaságfejlesztést és a munkaerő-mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező bruttó 857 millió forintból valósította meg a beruházást, tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az új körforgalom négy ággal épült, a területi adottságok miatt a 20 cm-es alapréteg és a 12 cm-es aszfaltréteg építése előtt meszes altalaj-stabilizációra és földműépítésre volt szükség. A projekt során 5200 köbméter töltést, 2200 köbméter alapréteget és 575 köbméter aszfaltot építettek be, majd a szegélyépítések után füvesítés és 3200 cserje elültetése következett. A csomópontfejlesztés során, csatlakozva a Letenye–Lenti összekötő út és a bekötőút találkozásánál már meglévő úthoz, új kerékpárút is épült. Az új belterületi csomópont nagyban segíti az idegenforgalmi létesítmények, a szálloda és strandfürdő elérését a tervezett önkormányzati úton keresztül.

A beruházások megvalósulása után nőtt a forgalombiztonság, és nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában