Magunkban hordozzuk a csoda lehetőségét

2023.12.25. 14:32

Heiter Róbert Gottfried atya tartott éjféli misét Szepetneken

Csupán nyitott szív kell ahhoz, hogy az ember észrevegye: mikor settenkedik be az Isten az életünkbe, s mikor tesz minket is csodaművesekké – mondta Szepetneken, a Szent Őrzőangyalok templomban megtartott éjféli szentmisén Heiter Róbert Gottfried atya.

Gyuricza Ferenc

Heiter Róbert Gottfried atya a szepetneki templomban megtartott ünnepi szentmisén

Fotó: Gyuricza Ferenc

A plébános a prédikációja során ugyanis arról beszélt, hogy karácsony környékén fogékonyabbak vagyunk a panaszra, jajszóra és szerencsétlenségre, azaz ilyenkor „könnyebben nyílik meg az ember szíve, s mozdul meg a keze”, hogy besegítsen a csodatévő Angyalkának. Az ünnep közeledtével egy kicsit mi magunk is szeretnénk beállni a csodaművesek táborába, s mindig meg is találjuk a módját annak, hogy örömet szerezzünk a szeretteinknek. Az atya emellett beszélt a csodavárásról is. Mint mondotta, az ószövetségi választott nép, a zsidóság generációkon átívelő reménnyel, döbbenetes állhatatosságal és félelmetes kitartással várta évszázadokon keresztül a Megváltót, azaz Isten ígéretének beteljesülését. A csodát, hogy Isten beavatkozzon az életükbe, segítse rendbe hozni azt, amit mi, emberek nagy hatékonysággak képőesek vagyunk elrontani.  

Az éjféli misét megelőzően a szolid eleganciával, rendkívül ízlésesen feldíszített templomban a községben élő fiatalok pásztorjátékot mutattak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában