Téli szünidei matiné

2023.12.30. 19:00

Esztendő te vígságszerző családi délután a Mindszentyneumban

A 15 000. látogatóját fogadta ebben az évben a zalaegerszegi intézmény

Arany Gábor

Több generációs összefogással készült az újévi rakéta

Fotó: A szerző

Kis képzavarral szólva, a telt háznál is többen voltak szombaton délután a Mindszetyneumban megrendezett családi délutánon, ahol Rákosné Paizs Szilvia múzeumpedagógus irányításával egyedi szilveszteri rakéta készült a szorgos gyermekkezek által és némi szülői, nagyszülői segédlettel. A kreatív foglalkozást oly’ nagy érdeklődés kísérte, hogy két csoportba kellett szervezni a jelentkezőket, és a sokadalom egy része játékos vetélkedőkön múlathatta az időt, míg sorra kerülhetett a papírhengerek, ragasztók, ollók, színes papírok ügyességet, kreativitást igénylő birodalmában.

A foglalkozás vezetője, Rákosné Paizs Szilvia elárulta érdeklődésünkre, hogy olyan, apró csillagokkal is díszített rakétát készítenek a gyerekekkel, szülőkkel, nagyszülőkkel közösen, amibe újévi kívánságokat, üzeneteket, apró ajándékokat rejtenek el. A rakétát nem lövik ki, hanem a “nagy durranás” az lesz, amikor a megajándékozott kibontja a dekorációnak is alkalmas meglepetést, aminek a hajtóanyagát az üzenetek, az apró tárgyak, vagy épp édességek jelentik.

A Mindszentyneum a téli szünidő minden napjára kínált programot, mondta el Csengei Ágota, az intézmény vezetője. Ezek népszerűségét jelzi, hogy mindegyik telt házat vonzott, volt olyan foglalkozásuk, ahol hetvennél többen vettek részt. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy december 30-án már a 15 ezredik látogatójukat köszönthették 2023-ban.

Az új évben, január 5-én pedig 15 órára várják az érdeklődőket a Péter és a farkas című darabbal, a Kalimpa színház zenés bábelőadásával, amelyen  Medgyesi Anna tart hangszerbemutatót, illetve zenél és bábozik. Másnap ugyanebben az időpontban az évköszöntő népszokások, a regölés, háromkirályjárás kerül a középpontba; táncol, zenél, játszik: Partics Edina és Hardi András néptáncos.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában