Évzáró jótékonysági túra

2023.12.29. 12:00

Daganattal küzd az édesanya és cukorbeteg a kisfia

Jótékonysági évzáró túrát szervez december 30-án szombaton a nagykanizsai Kanizsa Kul-Túra Egyesület. A gyülekezőt 10.30 órakor tartják a palini városrész labdarúgó pályájánál. A túrázók innen a Förhénc hegy K sáv jelzésének és a Z+ Golgota kereszt érintésével Újudvarig 10 kilométert tehetnek meg.

Benedek Bálint

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Dmitry Molchanov

A túrán nevezési díj nem lesz, de gyűjtenek a nagykanizsai Oláh Gabriella és kisfia, a fél fülére megsüketült, cukorbetegséggel küzdő Barnabás részére. A bajt csak tetézte, hogy a gyermekét egyedül nevelő édesanya szervezetében nemrégiben daganatot találtak, ami miatt nem dolgozhat. A daganat olyan helyen van, ami hatással van a mozgáskoordinációjára is. Segítség nélkül nem igazán tud közlekedni, hiszen bizonytalan a mozgása, szédül, bármikor eleshet. 

- Hosszú, nagyon kemény hónapok várnak rájuk - mondta Strausz Ferenc, az egyesület elnöke. - Sajnos a betegségtől való félelem, a bizonytalan jövő, megélni fizetés nélkül, valóban embert próbáló. Szerencsére Barni volt óvodája, jelenlegi iskolája, barátok egy emberként álltak mögéjük és amiben tudnak, segítenek. Minket például a kisfiú iskolájának egyik pedagógusa keresett meg. A család fogad tisztítószereket, tartós élelmiszert is. Barninak iskolai szerek és ruhák is kellenek, de szereti az autókat, a társasjátékot és robotokat. Valamint a túrán résztvevők megkapják a család számlaszámát, ahol akár pénzzel is lehet segíteni nekik. Bízunk benne, hogy sokan jönnek, és az adományokkal segíthetnek a családon.

A túra közben a Förhénc hegyi kápolnánál Förhénci Horváth Gyula jóvoltából kis borkóstolás lesz a saját pohárral rendelkezőknek. A szervezők kérik, hogy a részvételi szándékot előre jelezzék az indulók, hogy készülni lehessen a borkóstolóra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában