Ünnepre készülve

2023.12.11. 07:30

A második gyertyát is meggyújtották

A Gébárti úti Andráshidai Közösségi Házban az elmúlt vasárnap gyújtották meg az adventi koszorún a második gyertyát. Zalaegerszeg városrészében hagyomány, hogy az eseményt mindig más civil szervezet rendezi, mondta el Domján István önkormányzati képviselő.

Antal Lívia

Az első gyertyát a Gát utcai közösségi házban gyújtották meg az asztali koszorún, ahol az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület és a Szélrózsa Tánckör tagjai voltak a házigazdák. Advent második vasárnapján az Együtt Andráshidáért Egyesület tagjai várták a vendégeket süteményekkel, zsíros kenyérrel, forralt borral és teával. Az igazgyöngyök előadták az Ó, jöjj című egyházi éneket. Az érdeklődőket este hatkor adventi koncert várta a helyi templomban. A harmadik gyertyagyújtás felelősei a gazd'asszonyok és a borbarátok lesznek a Gát utcában. A negyedik gyertyagyújtás helye a kutasi elágazóban, a „mindenki karácsonyfájánál” december 22-én tartandó ünnepség lesz műsorral, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában