Együttműködési megállapodás

2023.11.19. 12:00

Tovább bővítik nemzetközi kapcsolataikat a zalalövőiek

A közösségek közötti kapcsolatok elmélyítése érdekében kötött újabb fontos partnerségi együttműködési megállapodást Zalalövő önkormányzata az ausztriai Bruck an der Mur, a német Hagen-Hohenlimburg, valamint az olasz Veroli és Farra d’Isonzo városaival. A dokumentum aláírására a minap került sor az osztrák településen.

Gyuricza Ferenc

Az együttműködési megállapodást aláíró polgármesterek. Balról Gyarmati Antal, Stefano Turchetto (Farra d’Isonzo), Andrea Winkelmeier, Simone Cretaro (Veroli) és Johan Eisermann (Hagen-Hohenlimburg)

Forrás: zalalövői önkormányzat

Minderről Gyarmati Antal zalalövői polgármester tájékoztatta lapunkat, aki elmondta: az érintett városokat az köti össze, hogy valamennyien Bruck an der Mur testvértelepülései. Az együttműködés kiszélesítését Andrea Winkelmeier, az osztrák város polgármestere kezdeményezte, s az érintett felek rögtön bele is kezdtek egy olyan közös, a fiatal generációkra fókuszáló projekt kidolgozásába, amivel európai uniós forrásokra kívánnak pályázni. Zalalövőnek Bruck an der Mur mellett eddig csak Farra d’Isonzo-val volt kapcsolata.

– A workshop keretében lezajlott programalkotás során kiderült, hogy az ifjúság tekintetében hasonló problémákkal küzdünk, s az is világossá vált, hogy a problémák megoldásainak módját is hasonlóan látjuk – mondta Gyarmati Antal. – Mindez lehetővé teszi, hogy mindenki számára előnyökkel járó projekt készüljön. Abban is megállapodtunk, hogy már jövőre, még a projekt kezdete előtt közös programokat, fiataloknak szóló sporteseményeket, művészeti és zenei projekteket, fenntartható kezdeményezéseket indítunk fiatalok és civil szervezetek bevonásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában