Hogy lehet szemét nélkül?

2023.11.22. 09:30

Tóth Andi zero waste mentor a megyei könyvtárban

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét november 18-26. között zajló programjaihoz is csatlakozott az a november 20-i, hétfői délután, amely során a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár vendégül látta Tóth Andit, a közösségi médiában aktív zero waste mentort, aki a „hulladékképzésünk” csökkentésére buzdította, illetve tanácsaival tanította a résztvevőket.

Arany Horváth Zsuzsa

Tóth Andi zero waste mentor a megyei könyvtárban

Forrás: DFMVK

A környezetvédő aktivista azok számára nyújt segítséget kiadványaival, blogbejegyzéseivel, akik célul tűzik ki, hogy a zero waste (hulladék nélkül) elv szabályai szerint szeretnék élni megreformált mindennapjaikat, ekképp járulva hozzá a Föld fenntarthatóságához, erőforrásai kíméléséhez. A csomagolási hulladék csökkentése a közelgő ünnepek és a hozzá kapcsolódó ajándékozás idején különösen aktuális.

A hulladékcsökkentési életmód tanácsadó okleveles közgazdász, az ELTE Humánökológia tanfolyam elvégzésével mélyítette tudását a fenntarthatóság terén. 2016 óta él közel hulladék nélkül családjával, “Dobd ki a szemetest!” című, saját tapasztalatai alapján megírt gyakorlati kézikönyve 7500 példányban kelt el. A megyei könyvtárban e törekvéshez kapcsolódva az Öko Sarok gyűjteménye, kínálata áll a környezettudatos olvasók rendelkezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában