Közgyűlési után tájékoztatót tartott a Fidesz-KDNP-frakció

2023.11.21. 11:29

Nem emelkednek a díjak és az adók

Kettő kivételével nem változnak az önkormányzat által megállapított díjak és adók Zalaegerszegen - hangzott el a Fidesz-KDNP-frakció közgyűlési döntéseket ismertető sajtótájékoztatóján

Arany Gábor

Nem nőnek a piaci helypénzek sem

Fotó: Archív

Ezt a legutóbbi önkormányzati közgyűlés által tárgyalt huszonegy napirendi pont ismertetésekor emelte ki dr. Káldi Dávid, az  önkormányzati képviselő-testület Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője a kedden tartott sajtótájékoztatójukon. Például változatlan marad a piaci helypénz, mondta, és ennek kapcsán említette meg, hogy a Mérleg tér átépítésével a piac is átalakul. Januártól vasárnap a használt cikkek árusai már nem foglalják el a Várkör utcai területeket. 
A díjakról szólva jegyezte meg, hogy módosították az állatok tartásáról szóló rendeletet. Ennek értelmében 25 százalékkal  megemelték a gondatlan gazdákra kiszabható bírság összegét. Az állatok ebrendészeti telepen tartásáért naponta  7500 forintot kell fizetni. Ennek indoka,  hogy a felelőtlen gazdáktól elszökő, vagy miattuk elhulló 160-260 állat összeszedése az önkormányzatnak évente 20 millió forintba kerül. 
A másik tétel, ami növekedett, az önkormányzati tulajdonú garázsok bérleti díja. Erről már Szilasi Gábor frakcióvezető-helyettes beszélt. A 8-13 százalékos emlés dacára a díj így is csak harmada a piaci alapon bérbe adott járműtárolókhoz képest, mutatott rá.
Szilasi Gábor szólt a Zalaegerszegért díjról is, kiemelve, hogy a közösség elismerését kiérdemelt tíz személy közül öt esetében a sportban kifejtett tevékenységet köszönték meg ily módon. 
A tájékoztató kitért arra is, hogy a következő évben a Lakásalapból 15 millió forintot osztanak ki.  Az első lakáshoz jutók támogatására négymillió forintot, a családok otthonteremtési támogatására egymilliót, az önkormányzati bérlakásban élők lakásfenntartási segélyére kilencmilliót, míg a lakhatási krízis alapra egymillió forintot fordítanak a képviselő-testület döntése alapján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában