Fejlesztések az Űrhajós Bölcsődében

2023.11.29. 18:00

Kneipp-taposó, mosolyfa, mesekert

A Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék Űrhajós Bölcsődéjében számos olyan fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban, amely egyrészt az intézmény felszereltségét javította, másrészt illeszkedett annak nevelési programjához. Ott jártunkkor is egy ilyen esemény történt, a környezettudatosság jegyében két fát ültettek el az udvara.

Antal Lívia

Bognár Ákos és Tóthné Gróf Andrea a mosolyfánál

Fotó: Antal Lívia

Az önkormányzat két módon támogatja a bölcsődéket. Egyfelől külön gazdálkodási szervként biztosít számukra költségvetési forrást, másfelől a településrészi önkormányzati képviselőkön keresztül ad támogatást. Erről Bognár Ákos önkormányzati képviselő beszélt, kiemelve azt, hogy a hozzátartozó Űrhajós Bölcsődében is sok minden megújulhatott az elmúlt időszakban az arányos városfejlesztés jegyében.

A kerítést három ütemben újították fel, majd felfrissítették a homokozót, amit árnyékolóval láttak el. Tavaly még újra cserélték a törölközőtartókat, mesekert hoztak létre, valamint párakaput telepítettek, ismertette a részleteket Tóthné Gróf Andrea bölcsődevezető. Idén megújították a másik homokozót, Kneipp-taposót alakítottak ki, továbbá a kiadások csökkentése érdekében energiatakarékos mosógépet és két hűtőt szereztek be.

Akik részt vettek a mosolyfa elültetésében
Fotó: Antal Lívia

A bölcsődében nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre, amely az intézmény fő szakmai arculata. Ennek jegyében különféle növényekkel mesekertet alakítottak ki, illetve immár négy éve mosolyfát ültetnek. Az intézmény munkatársai ezt tették most is. A fára a gyerekek jeleit és nevük kezdőbetűit tartalmazó piros papírszíveket akasztottak, amelyeket hazavihetnek magukkal, és díszíthetik velük az otthoni karácsonyfát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában