A Béke-Shalom Magyar-Izraeli Baráti Társaság zalaegerszegi szervezete támogatásával

2023.11.24. 12:54

Filmvetítés a zalaegerszegieknek és a diákoknak

A Béke-Shalom Magyar-Izraeli Baráti Társaság zalaegerszegi szervezete támogatásával vetítik a zalaegerszegi Art Moziban a hazai országos mozipremierrel egy időben a Golda című amerikai filmet, amely Golda Meir egykori izraeli miniszterelnök (1898-1978) életét mutatja be a játékfilm eszközeivel.

Arany Horváth Zsuzsa

Golda Meir szerepében Helen Miller látható

Fotó: ZH

Siklósi Judit, a baráti társaság zalaegerszegi szervezetének elnöke lapunknak elmondta, december 7-én, csütörtökön este hat órakor láthatja a közönség a társaság vendégeként a Helen Miller amerikai színművész főszereplésével készült filmet, a jegyek biztosításával, a vetítés megvásárlásával a közelgő hanuka alkalmából kívánják megajándékoznia a zalaegerszegieket. A látogatók az ünnepre hangolódva fánkot is kapnak majd. A látogatókat Siklósi Judit köszönti. 

Ezután december 8-án, 11-én és 12-én egy-egy alkalommal 60 diák nézheti meg a filmet a baráti társaság jóvoltából, a lehetőséggel a Csány László Technikum, a Kölcsey Ferenc Gimnázium és Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói élhetnek. A program támogatásában részt vesz a Zalaegerszegi Tankerület és a város önkormányzata. Az ízes fánk a diákokat is várja majd. A film pedig sajnálatos aktualitást is hordoz az Izraelben, a gázai övezetben októberben kitört fegyveres konfliktus miatt. Ismeretes, a Kijevben született Golda Meir a jom kippuri elnevezéssel számon tartott háború idején is vezette az 1948-ban létesült Közel-keleti országot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában