Indokoltnak tartják

2023.11.02. 16:26

Fennmarad a határforgalmi ellenőrzés Szlovéniában

Továbbra is fenn kívánja tartani a szlovén-horvát és a szlovén-magyar határszakaszokon még október 21-én újból bevezetett ellenőrzést a szomszédos állam kormánya. Az intézkedés eredetileg 10 napra szólt, ám további húsz nappal meghosszabbítják.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Többek között erről is tájékoztatta a szlovéniai magyar sajtó munkatársait Bostjan Poklukar szlovén belügyminiszter, aki Igor Ciperle, a rendőrség főigazgató-helyettese társaságában a közelmúltban tett látogatást a Muravidéken. Kiemelte: a migrációs adatok alapján a nagyobb forgalmú határátlépési pontokon – például a rédics-hosszúfalusi átkelőnél és az M70-es autópályához csatlakozó muravidéki gyorsforgalmi úton, Pince térségében, a MOL benzinkúton ideiglenesen kialakított ellenőrzőponton – az elmúlt napok tapasztalatai alapján továbbra is indokoltnak tartják a visszaállított okmányvizsgálat fenntartását. Poklukar egyelőre 20 napos meghosszabbításról beszélt, amit szükség esetén újra felül fognak vizsgálni. A kisebb forgalmú, főként lokális közlekedés által érintett határátlépési pontokon – ilyen a nemesnép-kebelei, a rédics-göntérházai és a tornyiszentmiklós-pincei – pedig szúróprószerű ellenőrzéseket tart a rendőrség.  

Az utazóknak a szlovén-osztrák és a szlovén-olasz határszakaszokon is számítaniuk kell ellenőrzésre, ám ezeken az átkelési pontokon már nem Szlovénia, hanem az érintett, velük szomszédos országok vezették azt be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában