Megújult a kultúrház a környezete

2023.11.23. 12:00

Fákat ültettek a képviselők Kerkafalván

A napokban az országos fásítási program keretében Kerkafalván is új növényekkel gazdagodtak a közterek.

Korosa Titanilla

B-j Nemes Kálmán polgármester, illetve Mácsek Attila, Takácsné Horváth Beáta, Szatmáriné Takács Lívia, Hári József önkormányzati képviselők ültették el a hársfákat.

Fotó: Korosa Titanilla

Összesen 10 darab hársfát ültettek el a helyi önkormányzati képviselők közösen a kultúrház udvarán, ezek közül öt darab ezüst hárs, öt pedig a kislevelűnek nevezett fajta. A munkálatokhoz szakmai segítséget Hári József alpolgármester nyújtott, aki a Zalaerdő Zrt. Lenti erdészetének helyi kerületvezető erdésze, így a feladatot sikerült saját hatáskörben megoldani. 
A kultúrház környezetének csinosítását tervezte már a település önkormányzata, a fásítási programban beszerzett fiatal növények a már kiöregedettek helyére kerültek. A fákra egyfajta jelképként is tekintenek Kerkafalván, hiszen a község címerében egy tölgyfa látható, amihez nagyon hasonlít a hársfa. A növény az egészségre is jó hatással van, a hársfavirágból tea és fürdővízbe önthető főzet is készíthető.
A faültetést megelőzően az elmúlt hónapokban a településen több alkalommal is végeztek a testületi tagok és a közfoglalkoztatottak társadalmi munkát, maguk oldották meg egyebek mellett a fűnyírást a falu önkormányzati területein, részt vettek az árkok tisztításában, illetve az egyik utcában a fák benyúló ágait is levágták, hogy azok ne zavarják a közlekedő járműveket. 
A közös munka - mint azt a testületi tagok megfogalmazták - egyrészt költséghatékony, hisz nem kell vállalkozót felfogadni és a kiszámlázott tételt kifizetnie az önkormányzatnak, illetve az összetartást is erősíti.
A közösségi munkálatok mellett rendezvényeket is tartanak még idén a faluban, a tervek szerint december 9-én lesz majd a karácsonyi ünnepség és az idősek találkozója, illetve szilveszterre is készülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában