A nap képe

2023.11.25. 20:30

Eleség után kutatva

Zaol.hu

Fotó: Fehér Márk

A hideg idő beköszöntével egyre többen helyeznek ki madáretetőket házunk kertjében, teraszán. Mindenki más-más szempontból. Van aki gyönyörködni szeretne bennük, van aki úgy gondolja, hogy éhen maradnának (pedig ez kiderül egy korábbi cikkünkből, hogy nem igaz) és van aki egy-egy jó fotót szeretne megörökíteni róluk.

A nagy fakopáncs egész Európában, Észak- és Északnyugat-Afrikában megtalálható, hazánk legnagyobb harkályféléje. Fő elesége a fákon vagy fákban megbúvó hernyók, rovarok, hangyák, ám a téli időszakban feltűnik a madáretetők környékén is eleség után kutatva. 

Kollégánk az utóbbiak táborát erősíti és azért csalogatta közelébe az itthon maradt szárnyas barátainkat, hogy megörökítse őket. A nap képének választott fotón éppen egy nagy fakopáncs üldözte el a többieket kihasználva méreteit, és nézet körül a "svédasztalon" eleség után kutatva. Tekintsék meg korábbi cikkünket is, ahol még több fotót tekinthetnek meg az eleség után kutató madarakról. 

Fotó: Fehér Márk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában