A napokban kezdődtek a munkálatok

2023.11.08. 13:15

Az őszi levélszőnyeg útja a faágtól a komposztálóig

Évente közel 600 ezer kilogramm őszi lombot gyűjtenek össze a Városgazdálkodási Kft. munkatársai a zalaegerszegi parkokban, parksávokban, azaz az úttestek és a járdák közötti zöldsávokon, összesen 1,5 millió négyzetméteren, tudtuk meg Horváth István ügyvezető igazgatótól.

Arany Horváth Zsuzsa

Munkában a Városgazdálkodási Kft. dolgozói

Fotó: Pezzetta Umberto

A napokban kezdődött munkálatok az időjárás, vagyis a szél és az eső függvényében körülbelül 3-4 hétig tartanak. A lombzsákokba gyűjtött avar a Zalaegerszegi Közszolgáltató Nonprofit Kft. búslakpusztai telephelyére kerül, ha komposztálható, akkor később a város növényeit élteti tovább. Legnagyobb mennyiségben a platánok "termelik" az őszi avarszőnyeget, amit azért is fontos összegyűjteni, mert az esős időszakban vizes felületen csúszásveszélyt okozhat. A Városgazdálkodási Kft. a lombzsákokat biztosítja az intézményeknek és társasházaknak, melyek élnek is ezzel a lehetőséggel.  A városi köztereken a platánokon kívül az itteni klímaviszonyokat kedvelő hársak, kőrisek, juharok és tölgyek adják a zöldet, az árnyékot és az oxigéntermelést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában