A Mindszenty-iskola és Zrínyi-gimnázium közös programjai

2023.11.27. 18:00

Aktív iskolák kiváló együttműködése Zalaegerszegen

A Zalaegerszegi Tankerületi Központhoz tartozó Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, valamint a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend által fenntartott Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium idén szeptembertől viseli az Aktív iskola kitüntető címet. A fenntartók és intézmények közötti kiváló együttműködést példázta a hétfői közös sajtótájékoztató.

Mozsár Eszter

A Mindszenty tornacsarnokában Gőcze Balázs, Halász Gergely, Schneider János, Kajári Attila, Francoise Debeaupte, Tóth Gábor, Karvalits Levente és Sipos Győző. Fotó: Mozsár Eszter

Több szakmai, kulturális és sport rendezvényen vesz részt közösen a két iskola, aminek egyik kiemelkedő állomása a Belügyminisztérium által támogatott és a Magyar Diáksport Szövetség által indított mozgásösztönző Aktív iskola program. Jelenleg 97 ezer gyermek több mint 300 intézményben érintett a minőségi testnevelési órák és a tanórán kívüli mozgás védjegyrendszer programjában.

Francoise Debeaupte rendfőnöknő kiemelte: mindkét egerszegi iskolában elkötelezett testnevelő kollektíva dolgozik, akik az Aktív iskola programot megvalósítják. A sportot az „élet iskolájának” tekintik, ami a diákokat a társadalomba való beilleszkedésre, a határaik túllépésére, az ellenfél tiszteletére neveli.

A Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumot is felkeresték. Balról: Halász Gergely, Tóth Gábor, Francoise Debeaupte, Kajári Attila, Schneider János és Karvalits Levente. Fotó: ZMG

Kajári Attila tankerületi igazgató arról szólt, hogy évek óta közös programokon vesz részt a két iskola - Petőfi 200, Lázár Ervin program, Neumann János-kiállítás, módszertani konferenciák –, ami példaértékű együttműködés. Schneider János és Tóth Gábor intézményvezető ugyancsak megemlítette a közös rendezvényeken való részvétel fontosságát, azok közösségépítő erejét.

Az Aktív iskola program pilot évéről, eredményeiről és az idei tervekről Karvalits Levente, a Zrínyi-gimnázium és Halász Gergely, a Mindszenty-iskola testnevelő tanára számolt be. A Magyar Diáksport Szövetséget Gőcze Balázs nyugat-dunántúli regionális szakmai menedzser és Sipos Győző irodavezető képviselte. A sajtótájékoztató résztvevői mindkét intézményt felkeresték és megbeszélték az együttműködési további részleteit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában