Vállalkozói támogatásból több minden megújult

2023.11.14. 16:30

10,5 millió forintos fejlesztés a zalaegerszegi Tipegő Bölcsődében

Felújították a kerítést, a konyhát, rendbe tették a homokozót, a közelmúltban pedig új törölközőtartókat is elhelyeztek a zalaegerszegi hatcsoportos Tipegő Bölcsőde gyermekmosdóiban. Ez összesen 10,5 millió forint fejlesztést jelent, amelyről sajtótájékoztatón számoltak be.

Antal Lívia

Tóth Tímea és Böjte Sándor Zsolt a tájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

A Kis utcában található Tipegő Bölcsőde annak az épületegyüttesnek a része, ahol idén energetikai rekonstrukciót hajtott végre az önkormányzat, idézte fel Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője. Mint mondta, a 182 millió forintos saját erős beruházás legfontosabb célja az volt, hogy az épületegyüttesben található három intézményt leválasszák egymástól. Így kapott különálló fűtési rendszert új kazánnal a bölcsőde, amelynek rögtön érezhették előnyeit, ahogy beindult a fűtési szezon. A képviselő szóba hozta, hogy körzetében a Kosztolányi téri tagóvoda lehetett részese az önkormányzat napelemprogramjának. Az intézmény áramellátását szeptembertől már napelemrendszer biztosítja.

Fotó: Pezzetta Umberto

A Tipegő Bölcsődével kapcsolatban kiemelte, hogy nagyon színvonalas nevelői munka zajlik az intézményben, sokféle érdekes programot kínálnak a gyerekeknek. Az önkormányzat a jövő évi költségvetésében is tervez fejlesztéseket a bölcsődét illetően. A képviselő méltatta az intézmény vezetése és a vállalkozások összefogását, amelynek köszönhetően több minden megújulhatott a bölcsődében az elmúlt három évben.

Fotó: Pezzetta Umberto

Erről Tóth Tímea, a Tipegő Bölcsőde vezetője adott részletes tájékoztatást. Elmondta, 2021-ben és 2022-ben a kerítés rekonstrukciója valósult meg összesen 3,2 millió forintból. A konyha felújítása 2,4 millióba, a homokozók rendbetétele 2,6 millióba, míg az új törölközőtartók 2,3 millió forintba kerültek, amit mind vállalkozók finanszíroztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában