A XIV. Vass Lajos Népzenei Versenyen jártak

2023.10.17. 12:00

Zalai népdalkörök Kárpát-medencei sikere

Szombaton a Csepeli Munkásotthonban rendezték meg 69 népdalkör, asszonykórus, férfikar, zenekar, népdalénekes, néptáncegyüttes szereplésével a XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjét a felnőtt kategóriában.

Fincza Zsuzsa

Zalaegerszeg-Zalabesenyő Szivárvány Dalköre a Csepeli Munkásotthon színpadán

Fotó: Fincza Zsuzsa

A neves zenészekből álló zsűri elnöke dr. Alföldy-Boruss István népzenekutató, a szövetség szakmai vezetője volt, a munkáját segítette az ítészek sorában a zalaegerszegi ifj. Horváth Károly népzenetanár, a Vass Lajos Népzenei Szövetség elnökségi tagjai is. A megmérettetésre az elődöntőkből szép számmal jutottak be zalai dalkörök, s nagy sikert arattak a döntőben is. Köztük is a legnagyobbat a Csesztregi Népdalkör dalnokai, akik megkapták az Örökös Vass Lajos Nagydíjat. Vass Lajos Nagydíjjal gyarapodott az alsópáhoki Bodzavirág Népdalkör gazdag trófeagyűjteménye, a németfalui Vadvirág Népdalkör pedig a Kiemelt Nívódíj mellé Különdíjat is érdemelt. 

A szép sikerek elért zalai népdalkörök csoportképe még "civilben" a csepeli színpadon - kitüntetett szakmai vezetőjük: Kulcsárné Csejtei Marianna elöl a guggoló sorban balról az első
Fotó: Fincza Zsuzsa

Egész Zalaegerszeg büszke lehet: a besenyői Szivárvány Dalkör ugyanis az idén begyűjtött Aranypáva mellé átvehette a Vass Lajos Kiemelt Nívódíjat is. A Felsőrajki Népdalkör és a Gyenesdiási Dalárda ezúttal Vass Lajos Nívódíjjal gazdagodott. Vármegyénk a kitüntettek tekintetében is érdekelt volt: a gellénházi Kulcsárné Csejtei Marianna népdalkör vezetője Vass Lajos Emlékplakett-díjat vehetett át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában