A veszprémi érsekség minden oktatási intézményének vásárolt egy-egy járművet

2023.10.28. 19:00

Új kisbusszal gazdagodott a keszthelyi Ranolder-iskola közössége

A Veszprémi Főegyházmegye jóvoltából egy kisbusszal gazdagodott a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola. A vadonatúj járművet dr. Udvardy György érsek adta át a keszthelyi intézmény közösségének.

Péter B. Árpád

Ezekben a hetekben az érsekség valamennyi oktatási-nevelési intézménye gazdagodik egy-egy kisbusszal, képünkön dr. Udvardy György mögött Dékány Sixtus, a főegyházmegyei iskolák főhatóságának vezetője, Tál Zoltán és Mokos János káplán

Fotó: Péter B. Árpád

A Fő téri templom előtt tartott, imádsággal kísért ceremónián a főpásztor arról beszélt, ezekben a hetekben az érsekség valamennyi oktatási-nevelési intézménye gazdagodik egy-egy kisbusszal annak érdekében, „hogy a diákokkal kapcsolatos feladatokhoz, például versenyekre való eljutáshoz használhassák azokat a közösségek”. A járművekkel persze a munkatársak képzésekre, szakmai napokra is mehetnek.

– Mindezzel azt erősítjük: fontos az intézményeinkben a törvényes és szükséges feladatok ellátása, ám emellett kellenek olyan eszközök is, amelyek a kapcsolattartást, a közös identitás erősítését, illetve a hitben való elmélyülést szolgálják. Örömmel adjuk át ezeket a kisbuszokat, s azt kívánom a Ranolder-iskola közösségének is, hogy a jármű az intézmény céljának megfelelően, hasznosan segítse a mindennapokat, s szolgálja a biztonságot – emelte ki dr. Udvardy György.

A veszprémi érsek Isten áldását kérte a kisbuszra s használóira, Tál Zoltán, a Magyarok Nagyasszonya-templom plébánosa, az intézmény lelki igazgatója pedig meghintette szentelt vízzel a gépjárművet.

A kisbuszt az iskola közössége nevében Őry Gábor igazgató vette át
Fotó: Péter B. Árpád

– Ez emlékeztet minket keresztségünkre – hangsúlyozta a főpásztor –, s arra, hogy Krisztus módjára akarjuk felhasználni javainkat.

A ceremóniát követően dr. Udvardy György átadta Őry Gábor igazgatónak a kisbusz kulcsát, utóbbi pedig úgy fogalmazott: köszönet illeti érsek atyát s a főegyházmegye munkatársait nemcsak ezért a járműért, hanem a számos további, jelentős fejlesztésért: a katolikus óvoda építéséért, illetve a belvárosban létesítendő uszodáért,

sportcsarnokért, közösségi terekért, amelyeket nemcsak a Ranolder diákjai, hanem a város teljes közössége használhat majd.

– Érezzük a gondoskodást, a törődést, s ez minket is még nagyobb munkára, felelősségvállalásra ösztönöz – szögezte le a direktor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában