Ünnepség

2023.10.22. 09:00

Tisztelettel fordulnak az idősek felé Molnáriban

Szombaton Molnáriban a falu óvodásai is előadással készültek a helyi szépkorúaknak az idősek napi ünnepségre.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

A kultúrházban megtartott rendezvényen elsőként Kósa János, a 700 lélekszámú település polgármester köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy az utóbbi években a pandémia és az energiaválság is nehezítette a program megtartását, de fontosnak tartják, hogy összegyűljenek és megköszönjék az időseknek, hogy építették a települést, ápolták a hagyományokat és továbbadták gyermekeiknek és továbbadják unokáiknak, hisz az értékek tartják egyben a községet, a közösséget.

Fotó: Korosa Titanilla

Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője is részt vett az ünnepségen és megosztotta ünnepi gondolatait a vendégekkel. Arról beszélt a politikus, hogy az ENSZ döntéshozói 1990-ben október 1-jét az idősek világnapjává nyilvánították, hogy legyen egy nap, ami figyelmezteti a fiatalabbakat arra, hogy járnak előttük olyanok, akik sokat tettek annak érdekében, hogy ők most békében élnek, fejlődni tudnak, s mindezért az időseknek köszönet jár. Egy-egy ilyen alkalommal a települések közösségei tisztelettel fordulnak az idősebb korosztály felé, és példát mutatnak ezzel a fiatalabbaknak, hogy ezt a hagyományt ápolni kell.

Fotó: Korosa Titanilla

Cseresnyés Péter a kormány által elindított Gondosóra programra is felhívta a szépkorúak figyelmét, mely ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz ingyenes, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

Fotó: Korosa Titanilla

A beszédeket követően az óvodások lepték meg kedves, szórakoztató műsorral az időseket, majd Kovács Kata és Szűcs Péter Pál a énekeltek slágereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában