A csalók ellen...

2023.10.08. 11:57

Prevenciós fejtörő - tanácsok és keresztrejtvény

Szinte nincs olyan nap, hogy valaki ne esne az online térben csalók áldozatává Zala vármegyében. A jó tanácsok mellé most egy keresztrejtvényt is csatoltunk.

Zaol.hu

A csalók adathalász programokkal és hamis weboldalakkal próbálnak a gyanútlan emberek bankszámláihoz hozzáférni Zalában is.

Az esetek többségében a telefonálók banki ügyintézőként mutatkoztak be a hívott feleknek, és közölték, hogy gyanús pénzmozgásokat látnak a számlájukon, ezért biztonsági okokra hivatkozva rávették a mit sem sejtő személyeket, hogy diktálják be bankkártyájuk számát, lejárati idejét, illetve a hátulján lévő háromjegyű, biztonsági CVC-kódot is. Az adatok megszerzését követően a csalók jogosulatlanul végeztek utalást a sértett bankszámlájáról. 

A telefonálók jellemzően egy program telepítésére is kérik az áldozatokat, mellyel valójában távoli hozzáférést biztosítanak maguknak az adott eszközhöz. Ennek az alkalmazásnak a segítségével, mely a legtöbb esetben az AnyDesk vagy a TeamViewer elnevezésű applikáció, a csalók már könnyen le tudják emelni a sértettek pénzét a bankszámlájukról.

A jó tanácsok mellé egy keresztrejtvényt is csatoltak, melyet a police.hu oldalon találnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában