A zalakarosi időseket köszöntötték

2023.10.03. 19:15

Novák Ferenc polgármester: A szépkorúak köszöntése mindig különleges alkalom

Zalakaroson is október 1-jén, az idősek világnapján rendezték meg a szépkorúak ünnepségét.

Korosa Titanilla

Kulturális műsorral is kedveskedtek a vendégeknek a zalakarosi idősek napi rendezvényen

Fotó: Korosa Titanilla

A kulturális műsor előtt Novák Ferenc polgármester szólt az ünnepeltekhez, vendégekhez, mint mondta: a szépkorúak köszöntése mindig is a különleges alkalmak közé tartozott számára.

-Ez egy különleges alkalom arra – mondta Novák Ferenc –, hogy tisztelettel és szeretettel forduljunk az idősebb generáció felé, és megünnepeljük azokat az értékeket és tapasztalatokat, amelyeket az életük során megszereztek. Ez a nap arra is emlékeztet bennünket, hogy az időskor egy újabb fejezete az életnek, amely tele van lehetőségekkel és értékekkel. Az aktív időskor nemcsak az egészségmegőrzésről szól, hanem arról is, hogy folyamatosan keresünk új kihívásokat és élvezzük az életet.

Arról is szólt, hogy az önkormányzat rendeletet alkotott a szépkorúak egyszeri támogatásáról, amelynek célja, hogy szépkorú lakosság iránti tisztelet és megbecsülés jeleként, olyan egyszeri támogatást nyújtson, amellyel picit hozzájárul a mindennapi élettel járó kiadások csökkentéséhez, a nyugdíjasévek anyagi biztonságának megőrzéséhez. Majd szólt a város életéről és a jelenlévők számára fontos, hasznos információkat is megosztott a városban igénybe vehető egyéb támogatásokról, az orvosi ügyeletet érintő várható változásokról, és az önkormányzat terveiről.

 

A polgármester beszédét követően zenés, táncos kulturális műsor és vendéglátás várta a vendégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában