A települést szépítették szombaton a helyiek

2023.10.07. 17:00

Nagy Zöld Nap Botfán

Fákat ültettek, lelátót építettek, a közösségi ház környékét és padlását tették rendbe a botfaiak szombaton délelőtt. A Botfai LSC mellett a városrész lakói, a helyi civil szervezetek, a polgárőrség és a Mindszenty Ifjúsági Ház csatlakozott az akcióhoz.

Mozsár Eszter

Igazi csapatmunkában készült az újabb lelátó Botfán, a Nagy Zöld Napon. Fotó: Mozsár Eszter

Alig két óra alatt végeztek az önkéntesek a sportcentrumnál, ahol a 150 fős tagságot számláló helyi sportklub felhívására érkeztek a segítők. Minden évben találnak olyan társadalmi munkát, amivel szépíthetik a környezetet. Ezúttal újabb negyvenfős lelátót építettek a drukkereknek, a gyerekeket kísérő szülőknek, nagyszülőknek. Ezen kívül új juharfa csemetéket ültettek a pálya északi oldalára, amiben szívesen segédkezett két klubtag, Tóth Barnabás és Kocsis Erik. Mint mondták, minden évben szívesen jönnek önkénteskedni, amivel nemcsak a környezetet ápolják, hanem a csapatszellemet is erősítik.

Kocsis Sándor elnök lapunk érdeklődésére elmondta, mintegy tíz évvel ezelőtt a magyar történelmi egyházak által életre hívott, „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű önkéntes programhoz kapcsolódtak, majd idővel a településrész „zöld” környezetszépítő tevékenységét a labdarúgó-pálya körüli munkákkal bővítették. Öt évvel ezelőtt kezdték a pálya körüli fásítást, s remélik, hogy a sportolók környezetszépítő és közösségépítő példáját majd a következő nemzedék is követi.

Kocsis Sándor, Tóth Barnabás és Kocsis Erik falültetés közben, mintegy tucat juhar került a botfai focipálya északi oldalára. Fotó: Mozsár Eszter

Szombaton ezen kívül a kastélyparkban az elöregedett, harminc méteres fenyőfákat két szakember, dr. Illyés Zoltán biológus és Lövei Gergő okleveles erdőmérnök segítségével távolították el. A sportolók nemcsak ott, hanem a közösségi házban is kivették részüket a munkából, ahol Gecse Péter alpolgármester, településrészi önkormányzati képviselő, valamint a polgárőrség vezetője, Németh Péter irányításával a kertet tették rendbe és a padlást lomtalanították a többi önkéntessel együtt.

A megszépült közösségi házban délután a botfai időseket ünnepelték, akiket Balaicz Zoltán polgármester köszöntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában