Az Ungi-hegyi birtok várta a gyerekeket

2023.10.04. 16:00

Gesztenyeszüret bábelőadással Felsőrajkon

A Suli Harmónia Általános Iskola tanulóit, valamint az Arany János Napköziotthonos Óvoda nagycsoportosait látta vendégül szerdán Ungi-hegyi birtokán Vigh László országgyűlési képviselő.

Benedek Bálint

Vigh László országgyűlési képviselő Ungi-hegyi birtokán látta vendégül a felsőrajki Suli Harmónia Általános Iskola és az Arany-óvoda gyermekeit, pedagógusaikkal és szüleikkel együtt

Fotó: Szakony Attila

A gyerekek mellett természetesen a szülőket is várták egy kellemes délelőttre, s ahogy ilyen alkalmakkor lenni szokott, meg is vendégelték őket.

- A szelídgesztenye az enyhe téli és a meleg nyári időt kedveli és szereti a sok nedvességet a talajban, s mára kijelenthető: megérett - mondta Vigh László. - A termés érési ideje októbertől várható. Ekkor a termés – amelyet zöld, szúrós kupacs vesz körül – a földre hullik. Ilyenkor lehetőleg frissen fel kell kapkodni a talajról, hiszen a kártevők hamar megtalálják a gyümölcsöt. 

Az egyik területen két óriásira megnőtt gesztenyefa áll, a másikra pedig 35 éve telepítettek harminc fát. Ezek mindegyike bő terméssel ajándékozta meg az idén a falu gyermekeit, hiszen a gesztenyét ők kapták meg ajándékba. Ilyenkor annyit szedhetnek, amennyit csak szeretnének, sülve és főve kiváló téli csemege és C-vitamin forrás.

A képviselő szerint a gyerekek ezen a napon kicsit kiengedhettek, a szabad levegőn lehettek és megannyi játékkal, sorversennyel is kikapcsolódhattak. Sőt voltak, akik Felsőrajkról kigyalogoltak a mintegy négy kilométerre lévő Ungi-hegyre. Néhányan kerékpárra pattantak, ami szintén kiváló testmozgást jelentett.

- Kaj István, Pusztaszentlászló polgármestere, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Zala Vármegyei területi felelőse pedig olaszrizlingből speciális eljárással előállított musttal kínálta meg a gyerekeket - tette hozzá. - Meglepetésként pedig a zalaegerszegi Griff Bábszínház Volt egyszer egy kert című előadása szórakoztatta őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában