Rendszeres testmozgásra nevelik a diákokat

2023.10.29. 17:30

„Aktív Iskola” lett az Inkey

A Magyar Diáksport Szövetség a 2022-23-as tanévben indította el az „Aktív Iskola” programot, amelyhez először 74 iskola csatlakozott.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Az idei tanévtől a programba 300 iskola kapcsolódhatott be, meghívásos alapon. A program célja, hogy a csatlakozó intézményekben a gyerekek rendszeres mozgását támogató környezet formálódjon. Küldetésük, hogy minden tanulónak lehetősége legyen az optimális fizikai és mentális fejlődéshez és jóléthez szükséges, megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgáshoz.

- Számunkra nagy megtiszteltetés, hogy eddigi munkánk elismeréseként bekerülhettünk ebbe a rendszerbe - mondta Kustor Zsófia, az Inkey Boldizsár Általános Iskola igazgatója. - Iskolánk életében eddig is nagy szerepet játszott a sport, a gyerekek egészséges életmódra nevelése, ezért az „Aktív Iskola” céljaival könnyen azonosultunk. A kötelező és a szabadon választott feladatokkal szélesíthetjük, kiegészíthetjük az iskolai programjainkat. Ezáltal új, színesebb élményeket kínálhatunk tanulóinknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában