Magyar Fürdőszövetség

2023.10.07. 09:30

A szaunázás erősíti az immunrendszert

A Magyar Fürdőszövetség 2018 óta minden évben október első hétvégéjén rendezi meg a Szaunázók hétvégéjét. A kezdeményezéshez az idén a Zalakarosi Fürdő is csatlakozott. A program már pénteken elkezdődött és különféle szauna és gőzprogrammal vasárnap 18 óráig tart.

Benedek Bálint

Az egyik szaunában az érdeklődőknek Pusztai Julianna szaunamester mutatott be egy programot

Fotó: Szakony Attila

Az eseményről, Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója, a Magyar Fürdőszövetség alelnöke elmondta: felhívják a vendégek figyelmét, hogy ősszel is különösen fontos az energiák megtartása, illetve az egészség megőrzése érdekében többször szaunázni. Egész hétvégén több, eltérő szeánsszal fogadják a látogatókat. Szombaton 16 órától pedig minden csatlakozó fürdőben ugyanazt a tematikus programot élvezhetik a vendégek. A szaunázás szerelmesei helyszíntől függően választhatnak a hagyományos finn szauna mellett bioszaunát, gőzkamrát, infraszaunát, melyek mind erősítik az immunrendszert, segítik a méregtelenítést, javítják a vérkeringést, fokozzák az anyagcserét és stresszoldó hatásuk is van.

- A Zalakarosi Fürdőben két szinten különböző hőmérsékletű, páratartalmú szaunakabinok közül válogathatnak - mondta. - Van infraszauna, gőzkabin, alacsonyabb hőmérsékletű finn szaunánk. A környék egyik legnagyobb szaunakapacitással rendelkezünk, hiszen egyszerre több mint 60 fő foglalhat helyet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában