Hévíz is „Magyarország kincsei” közé tartozhat

2023.10.31. 19:00

A fürdővárosban tartott átfogó terepszemlét a védjegy szakmai minősítő bizottsága

Hévízen tartottak terepszemlét a Magyar Turisztikai Minősítő Testület szakemberei, akik a szolgáltatásokat is vizsgálták.

Péter B. Árpád

A szakemberek előbb a városházán egyeztették a szükséges dokumentumokat, b-j: Pálffy Tamás, Sándorfi Róbert és Szijártó Csaba

Fotó: Péter B. Áprád

A „Magyarország kincsei” a turisztikai ügynökség védjegyrendszere, amely a fő attrakciókat, köztük a gyógyhelyeket minősiti. Ez a szolgáltatók számára irányt mutat a fejlesztésekhez, a vendégeknek pedig azt jelzi: hová érdemes menni, ha valóban minőséget keresnek, bocsátotta előre Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

– Hévíz 1970 óta országos szintű kiemelt gyógyhelynek számít – folytatta a szakember. – A mostani minősítés azonban picit másról szól: a bizottság azt vizsgálja, milyen szolgáltatások vannak, nézi a közterület állapotát, hogyan működik a Tourinform-iroda, s értékeli az úgynevezett horizontális elveket, vagyis például a családbarát jelleget és az akadálymentesítést. A „Magyarország kincsei” úgynevezett ernyővédjegy, amely elsősorban a kiszámíthatóságot és a minőséget garantálja.

Sándorfi Róbert és Szijártó Csaba előbb a „papírmunkát” – vagyis a szükséges dokumentumok egyeztetését – végezte el a városházán, majd Pálffy Tamással közösen terepszemlére indult, feltérképezve például a parkolóhelyeket, a közterületek állapotát, sőt még az információs táblákat is.

– Hévíz abban a szerencsés helyzetben van, hogy erre a minősítésre nem kellett külön készülnie, hiszen a Gamesz biztosítja azt, hogy rend legyen a városban. Nyilván, mivel ősz van, hullanak a falevelek, ha ma megtisztítják az utakat, az holnap már meg sem látszik, ám az egyértelmű: Hévíz gyönyörű, s a növények, virágok, közterületek is rendben vannak. Összességében talán nem túlzás, kiemelkedő az az élmény, ami itt fogadja a vendégeket – mondta az ügyvezető igazgató.

A városi séta során az ítészek feltérképezték például a parkolóhelyeket, a közterületek állapotát, sőt még az információs táblákat is

A zsűri tagjai a helyszíni terepszemlén nem nyilatkozhattak, véleményüket majd a minősítés tükrözi. Pálffy Tamás szerint azonban kétség sem férhet ahhoz, hogy Hévíz elnyeri a „Magyarország kincsei”-védjegyet, amely presztízst jelent. Hozzátette, ezt majd természetesen kommunikálni kell.

– A bel- és külpiac számára egyaránt be kell mutatnunk: Hévíz most már egy duplán minősített gyógyhely, amely megfelel minden elvárásnak – vázolta a közeljövő feladatait Pálffy Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában