Bemutatták a csúcstechnológiás CT készüléket

2023.10.24. 13:30

21. századi betegellátás a zalaegerszegi Integrity Magánklinikán

A városvezetők, orvosok és a sajtó képviselőinek jelenlétében mutatta be legújabb, 128 szeletes (ennyi képet készít egy körbefordulás során az emberi test bármely régiójáról) csúcskategóriás Siemens SOMATOM go.Top típusú CT gépét az Integrity Magánklinika kedden délelőtt Zalaegerszegen.

Mozsár Eszter

Felvételünkön a CT berendezés mellett dr. Aradi Mihály PhD, a radiológiai részleg vezetője, Pigler István tulajdonos, dr. Sifter Rózsa főispán és Balaicz Zoltán polgármester.

Fotó: Pezzetta Umberto

Statív rendszerű gépek az épülő műtőhelyiségben.
Fotó: Pezzetta Umberto

A bemutatón elhangzott, a gép olyan funkcióval rendelkezik, mely nagymértékben csökkenti a vizsgált személy sugárterhelését. A 2014-ben alapított magánklinika a tervek szerint januárban nyitja meg a modern műtőhelyiséggel berendezett, 28 fekvőbeteget fogadó magánkórházát, ahol ortopédia, plasztika, általános sebészet és fül-orr gégészet működik majd. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a mostani magánerős beruházás jól kiegészíti az állami egészségügyi intézményrendszert, miközben az egészségturizmus fellendítésében is nagy szerepet játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában