Vízre szálltak a Mindszentysek

2023.09.12. 17:15

Sárkányhajóztak és kenuztak a Gébárti-tavon

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai vízre szálltak hétfőn és kedden a Gébárti-tavon. Az intézmény harmadik éve ápol jó kapcsolatot a helyi Kajak-Kenu Sárkányhajó Egyesülettel, így a gyerekek folyamatosan ismerkedhetnek ezzel a vízi sporttal. Hétfőn a 7. A, míg másnap a 7. B osztály tanulói kaptak ízelítőt az evezésből.

Mozsár Eszter

A Mindszenty-iskolások három éve járnak a Gébárti-tóra evezni

Fotó: Pezzetta Umberto

Tóth Gábor igazgató arról tájékoztatta lapunkat, hogy a fenntartó kérésére szervezik meg a szabadidős projektnapokat az iskolában, ahol a diákok az ismertebb és kedveltebb sportágak mellett másfajta mozgáslehetőséget is kipróbálhatnak, így színesítve a palettát.

- A másodikos diákok órarendjébe bekerült a vívás, a negyedikesek egy napra Eplénybe mennek síelni, a hetedik évfolyam az evezést próbálhatja ki, a gimnazisták pedig eddig lovagolni jártak – mondta Tóth Gábor. - Ezeken az alkalmakon általában hatvan gyermeket mozgatunk meg.

A gyerekeket Várnai Tibor egyesületi elnök oktatta a helyes evezésre
Fotó: Pezzetta Umberto

A mindszentysek ebben a két napban egy rövid vízbiztonsági oktatás után először a kenukkal merészkedtek a vízbe, majd a jóval nagyobb, 10 fős sárkányhajóba szálltak be a felnőttek segítségével. Emellett ügyességi vetélkedő várta őket.

Ahogy Várnai Tibor elnök elmondta, a megalapítás óta szoros kapcsolatot ápolnak az oktatási intézményekkel, a Mindszenty-iskolán kívül többek között az Ady-iskolával és a Kölcsey-gimnáziummal.

- Az augusztusi sportágválasztón közel 200 gyereket fogadtunk, ebben az évben a szabadidős tevékenységünk során már 600 fiatalt tettünk vízre, nyáron pedig ugyancsak kétszázötven fiatalt mozgattunk meg az országos versenyünkön, amit a strandon tartottunk – mondta Várnai Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában