Nők fókuszban

2023.09.18. 14:00

Milyen magas a siker ára? – Kozma Zsuzsa

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy a munka, olykor a nagyon sok munka során és a vele járó sikerhez vezető úton rengeteg nehéz pillanat, netán kudarc, hátráltatás, kellemetlenség éri azt is, aki tudatosan él, s mindvégig látja maga előtt a célját.

Arany Horváth Zsuzsa

Kozma Zsuzsa: A megbízható korrektséget meghálálja a partner

Fotó: Pezzetta Umberto

Mégis hajlamosak vagyunk a tiszteletet parancsoló eredmények láttán könnyűnek látni a folyamatot, hisz nem ismerjük az álmatlan éjszakák sorát.
Kozma Zsuzsa, a zalai és országos építőiparban nevet szerzett Archi Metal Kft. tulajdonos-ügyvezetője most erre szeretné a figyelmet irányítani. A vállalkozása nemcsak üzlet, de segítség, tudatosságot erősítő támogatás mindazok számára, akik egy otthon létrehozásakor a legjobb megoldásokat keresik.

– Bíztam önmagamban, kértem és kaptam segítséget. Az álmaim valóra váltak. Három szép, okos, szorgalmas mérnök nagylányom van. A családi nehézségek is megoldódtak. A cégem túlélte a megpróbáltatásokat. Én pedig folyamatosan tanulok, fejlődök, ami számomra kiteljesedés. A mai napig folyamatosan tanulom a szakmát, a cégvezetést, az értékesítést, a marketinget, a PR-t, és így tovább – ad összegzést a fejlődés útjáról.

A tető minősége kulcskérdés
Forrás: Archi Metal Kft.

Kozma Zsuzsát nagyon sokan ismerik a szakmában és a megrendelői körben, tisztában vannak azzal az attitűddel, ami őt vezérli. Amibe beletartozik a múlt értékeinek ötvözése a modernitással, az új technológiákkal. Néhány éve mondta lapunknak: „Védjük meg a falvak, városok régi építészeti remekeit, amik az őseink munkáját, életét, bölcs gondolkodását tükrözik vissza. Újjávarázsolhatjuk őket mai elképzelésünknek megfelelően. Én magam, bármerre járok, a tetőket mindig megcsodálom, tudom, mennyire nehéz még szakértő szemmel is megkülönböztetni például a cserepet az acéllemeztől, annyira hasonlít az utóbbi az előbbire.”

A munkája persze nem csak a legújabb trendek, technológiák beépítése a cég portfóliójába, a vállalkozás irányítása női intuíciókat, érzelmeket mozgósító feladatának ellátásában is perfekcionista.

– A legnehezebb feladat az emberek irányítása. A dolgozók legyenek motiváltak, és találják meg az erkölcsi és anyagi elismerést a cégben, ez lebeg a szemünk előtt, hiszen csak lelkes kollégákkal tudunk eredményt elérni. Munkatársfelvételnél, ha kell, hónapokat várok egy új kollégára, de az az ember erősítse a csapatunkat, aki a legjobban illeszkedik hozzánk.

A rétegzett feladatkör harmadik pillére a partnerek igényeinek megismerése, kiszolgálása, sőt, formálása.

– A partnereinket, vevőinket a legjobb minőségű anyagokkal és a legjobb szolgáltatásokkal segítjük. Kollégáim képzettek, szakmailag a legjobb megoldásokat javasolják a vásárlóinknak, a beszállítóinkkal is kiemelt partneri kapcsolatban vagyunk. A saját életem mottója és a cégé ugyanaz: Segítsük egymást, mert csak összefogással mehetünk előre és lehetünk elégedettek, boldogok.

Az Archi Metal Kft. 2022-ben volt 20 éves, gyorsan elszaladt a 20 év, mondja Kozma Zsuzsa, szinte észre sem vették a sok-sok feladat, próbatétel közepette, hogy eltelt ennyi idő. Túlélték a válságos időszakokat, a körbetartozást, az etikátlan munkatársakat, egyéb napi nehézségeket.

És most lássunk a szakmából is egy keveset, hiszen igazán belelátni akkor fogunk, ha felkeressük a vállalkozást, s ott érezzük, a legjobb megoldást keresik számunkra.

– Számos palatetővel fedett házat újítottunk fel. Sajnos a 40-50 éve beépített palatetők törnek, átáznak, egy nagyobb vihar, jégverés tönkreteszi őket. Ilyenkor az ott élők a biztonságot adó tető nélkül maradnak. Az esztétikus, „örök életű” cserepes lemezeinkkel, a szakemberek munkája által újjászületnek az épületek – magyarázza az ügyvezető. – Már a kocsibeállókhoz is a cserepes lemezeket vagy trapézlemezeket javasoljuk. Sokszor kell előtetőt vagy teraszt kialakítani. Erre a célra a cellás polikarbonát táblákat szoktuk javasolni. Így igazi „béke szigete” lesz az új terasz. A családok örömmel tartózkodnak ott, hiszen közelebb kerülnek a természethez. A kerítéslemezeket sem szeretném kihagyni, mi méretre gyártjuk a különböző, gondozásmentes elemeket.

Elmondhatom, hogy a ránk váró klímahelyzetre gyorsan reagálva is szívügyünk a jól szigetelt ház. „Vastagon” javasoljuk mindenkinek, hiszen egyszer kell beépíteni, nem kell karbantartani, és télen fűt, nyáron hűt. Végül egy bádogosbolt nem maradhat esőcsatorna nélkül. Nálunk mindenféle típusú, színes vagy színtelen vízelvezető megtalálható, és természetesen minden anyagunkat szabványos minőségben, garanciával, kiegészítő anyagokkal együtt tudjuk biztosítani. Az emberek bizalmát megháláljuk, tisztességes munkát végzünk, jó minőségű termékeket értékesítünk, mert tudjuk, jobb egyszer egy jó minőség, mint a kétszer megvásárolt olcsó anyag. A cégünk mottója: Szakértelem, minőség, megbízhatóság!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában