Polgármesteri találkozó a főpásztorral

2023.09.19. 19:15

Hévíz-környéki települések vezetői tárgyaltak dr. Udvardy Györggyel

Hévíz, Karmacs, Ligetfalva, Rezi, Tilaj, Zalacsány és Vindornyafok polgármestere találkozott a minap a fürdővárosban dr. Udvardy György veszprémi érsekkel.

Péter B. Árpád

A találkozó résztvevői a megbeszélés előtt, középen Papp Gábor, Hévíz polgármestere és dr. Udvardy György veszprémi érsek, balról a második a házigazda, Kiss László hévízi esperes-plébános

Fotó: Péter B. Árpád

A hévízi plébánia által ellátott települések vezetőivel folytatott megbeszélése során a főpásztor megköszönte a polgármestereknek az elmúlt évek fejlesztései, felújításai kapcsán nyújtott segítségüket, majd az elkövetkezendő évek feladatairól, terveiről adott tájékoztatást, amit kötetlen beszélgetés követett a hévízi plébánián.

A találkozó előtt dr. Udvardy György lapunknak azt mondta, fontos a helyben élők jövője, sorsa, a közjó szolgálata, „s ez azok felelőssége, akik bizalmat kaptak. Ilynek például a polgármesterek, illetve a lelkipásztorok is”.

– Az pedig különösen örömteli, ha közöttük jó az együttműködés, az adott település érdekében – fogalmazott a veszprémi érsek. – Úgy vélem, időről időre jó megosztani a tapasztalatokat és köszönetet mondani a közös munkáért, hiszen bár természetesnek vesszük ezt, de mégis: meg kell küzdeni s tenni is kell ezért. Mindez pedig egy-egy város vagy falu számára a jövőt jelenti.

Az eszmecsere később nagyobb körben, a teljes Keszthely-zalaszentgróti esperesi kerület településeinek vezetőivel, országgyűlési képviselőivel folytatódik.

– Alkalmas időpontot keresünk és olyan témát, ami a tapasztalatok megosztásán túl előremutató – adott tájékoztatást dr. Udvardy György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában