Szeptember 24.

2023.09.24. 08:30

Ezen a napon történt

Pásztor András

Kis Pipin, a Frank Birodalom királya

1255 évvel ezelőtt meghalt Kis Pipin, a Frank Birodalom királya, aki létrehozta a Vatikánt.

A keresztény egyház fejének, Róma püspökének adományozta az itáliai fővárost és környékét, ezzel megalapozva a Pápai Állam, a Vatikán létrejöttét.
 

49 évvel ezelőtt megszületett Wolf Kati énekesnő.

Wolf Kati a gyermekkorát Szentendrén töltötte. 1981-ben vált ismertté, amikor elénekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát, az eredeti, Maros Gábor által előadott szerzemény nyomán. 2010-ben elindult az X-Faktor című tehetségkutató műsorban. 2011-ben ő énekelte el a DTK-show karácsonyi dalát Pély Barna, Szekeres Adrien és Roy társaságában; a dal 2011 egyik legnépszerűbb karácsonyi dala lett. Geszti Péter ígéretének eleget téve, Kati kiesése után írt egy dalt neki, melynek zenéjét a Rácz Gergő–Rakonczai Viktor páros szerezte. A Szerelem, miért múlsz? hamar népszerű lett a hazai könnyűzenei körökben.
 

Fitbalance
Wolf Kati énekesnő Fotó: Zsolnai Péter

37 évvel ezelőtt meghalt Kellér Dezső humorista, konferanszié.

Egyike volt a híres magyar konferansziék utolsó képviselőinek, kiválóan ismerte a kabarék világát, a nevettetés művészetét. Finoman adta elő mondanivalóját, sajátosan groteszk, gyakran intellektuális humora sokszor csak a mélyebb rétegekből került elő. Könyveit is ilyen stílusban írta, legismertebbek: Az én kabarém, Pest az Pest, Fogom a függönyt. A Vidám Színpad tagjaként konferálás közben mindig fogta a függöny szélét. Azt vallotta: "aki függöny nélkül konferál, az szóvivő, műsorközlő, házigazda, és a jó ég tudja, még micsoda, csak nem konferanszié". 

Kellér Dezső humorista, konferanszié

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában