Aquacitybeli jótékonysági nap

2023.09.14. 17:26

Az adománnyal a kórház fül-orr-gégészeti osztályát támogatják

A segítség, az összefogás városa a zalai megyeszékhely, mert a közösség mindig megmozdul jótékony célok érdekében.

Arany Gábor

Az adomány átadásán: Vigh László, Biró Botond, dr. Gasztonyi Beáta, Bánhegyi Péter, Balaicz Zoltán, Bali József, dr. Török László

Fotó: A szerző

Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg abból az alkalomból, hogy csütörtökön a városházán átadták az idei jótékonysági nap bevételét. Az aquacitybeli  rendezvénnyel összegyűjtött összeggel a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházat támogatják. A polgármester arról számolt be, hogy az augusztus 12-én megtartott jótékonysági nap után még négy cégtől érkezett felajánlás, így a vállalkozások összesen 3 610 ezer forint támogatást adtak. Az 58 főzőcsapat az étkeikért 3 254 ezer forintot kapott, a vízivilágba 3254-en váltottak belépő, ami 3 959 ezer forinttal járult hozzá az adományhoz, ami ily módon elérte a 10 823 800 forintot. Az eredményéért köszönetet mondott minden közreműködőnek.

Évek óta a város legjobb hangulatú rendezvénye a jótékonysági nap, fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő. Az adomány a legjobb célt szolgálja, tette hozzá, és ezzel egyetértettek a támogatók is, ezt mutatja az összegyűjtött összeg nagysága is. Külön kiemelte, a főzőcsapatok idejüket, pénzüket áldozták a nemes cél érdekében.

A kórház mindig számíthat a város és a közösség támogatására, hiszen nem első alkalommal volt kedvezményezettje a jótékonysági napnak. Ezt dr. Gasztonyi Beáta, a létrejöttének 175. évfordulóját idén ünneplő intézmény főigazgatója fogalmazta meg. A rendezvény sikeréhez azzal is hozzá kívántak járulni, hogy  öt főzőcsapattal vettek részt a napon, tette hozzá. 

Az idei támogatást a fül-orr-gégészeti osztály használhatja fel. Erről dr. Török László főorvos elmondta, hogy több eszköz beszerzését tervezik. Ezek egyike az ambuláns ellátást segítő klinikai mikroszkóp, ami a diagnózis felállításhoz nyújt segítséget. Emellett  olyan professzionális audiométert akarnak szolgálatba állítani, amivel csecsemő- és kisgyermekkorban szűrhető ki a halláskárosodás, derült ki szavaiból. A beszerzést az Ispita Alapítvány is támogatja, mégpedig az áfát fizeti ki, árulta el  a kuratórium elnöke, Bali József. 

Az Aquacityt működtető Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezető igazgatója, Bánhegyi Péter  és a vízivilág vezetője, Biró Botond kiemelte, a 22 éves múltra visszatekintő jótékonysági nap idei megszervezésében nagy segítséget kaptak az önkormányzati kabinettől. Az előkészületek alatt, augusztus elején pedig az égiekhez fohászkodtak a jó időért, sikerrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában