A derűlátás a legnagyobb orvosság

2023.09.26. 18:00

A hévízi szépkorú közösség havonta több programot is szervez

Második születésnapját ünnepelte a Hévízi Szépkorúak Vidám Társasága. A zenés rendezvényen még a fürdőváros polgármestere is beszállt a körtáncba.

Péter B. Árpád

Az ünnepi tortán Papp Gábor gyújtotta meg a gyertyát

Fotó: Péter B. Árpád

Soborné Mosolygó Liám, a civil közösség társelnöke portálunknak arról is beszélt, azért alakultak, hogy az idősebb generációk tagjainak biztosítsák a lehetőséget, hogy együtt jól érezzék magukat, és szépen élhessék meg a korukat, hiszen „ez nagyszerű dolog”.

– Egymást vidámítjuk, kirándulásokat, programok szervezünk, részt veszünk a város rendezvényein, s mondhatom: mindenki örül és élvezi azt, hogy van egy közösség, amelyben valóban van közünk egymáshoz, hiszen a szeretetet csak így, együtt tudjuk gyakorolni, megélni. S azt már Hippokratész is megmondta: az ember számára az életben a derűlátás a legnagyobb orvosság. Mi ennek jegyében működünk, és hívunk minden szépkorút magunk közé, mert ha ők boldogok, akkor az egész család egyensúlya biztosított, hiszen ha ők kiegyensúlyozottak, akkor segíteni tudják gyermekeiket, unokáikat is – szögezte le Soborné Mosolygó Liám.

Több mint nyolcvanan ünnepelték együtt a második születésnapot
Fotó: Péter B. Árpád

A társelnök hozzátette: céljuk, hogy ez a korosztály ne teherként élje meg a kort, hanem örömmel – békességben, szeretetben. Kiemelte: az önkormányzat mindenben támogatja a közösséget, programjaikat.

Szerinte nagyszerű dolog, ha egy civil szervezet megünnepelheti az eredményeit, s jövőt tervezhet. A születésnapon több mint nyolcvanan gyűltek össze a városháza dísztermében, de a társaság nyitott, rendezvényeikre mindenkit várnak, még a jóval fiatalabbakat is, emelte ki Soborné Mosolygó Liám.

Papp Gábor: Hévíz támogatja a civil közösségeket, működjenek az élet bármely területén
Fotó: Péter B. Árpád

Papp Gábor, Hévíz polgármestere azt mondta, ez a közösség fontos feladatot vállal, különösen az elmúlt évek tükrében.

– A Covid időszakában megtapasztalhattuk, mennyire hiányozhatnak az összejövetelek, a társági rendezvények, s ezek jelentőségét talán azok is megérezték, akik korábban nem jöttek el ilyen programokra. A lényeg a közösség, amelynek ereje van, s ez az egész városra kihat, természetesen rendkívül pozitív módon – fogalmazott Papp Gábor.

Éppen ezért Hévíz támogatja a civil közösségeket, működjenek az élet bármely területén, fűzte hozzá a polgármester.

Boldog születésnapot! Halász Judit dalára ünnepeltek a közösség tagjai, középen Papp Gábor, mellette Soborné Mosolygó Liám
Fotó: Péter B. Árpád

A Hévízi Szépkorúak Vidám Társasága havonta több programmal várja nemcsak a helybélieket, hanem a városban pihenő, üdülő vendégeket is. Az érdeklődőknek a jövőben is kínálnak majd kirándulásokat, zenés mulatságokat, művészeti eseményeket, s változatlanul fontos lesz számukra a jótékonyság.

És persze főként a mosoly, mert, ahogyan Soborné Mosolygó Liám összefoglalta: a derűlátás a legnagyobb orvosság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában