Játszótér épült a Csány-Szendrey-iskolában

2023.09.01. 18:30

A 10 milliós fejlesztés a tankerület és Keszthely összefogásának eredménye

A Nagykanizsai Tankerületi Központ (NKT) és a keszthelyi önkormányzat 5-5 millió forintos támogatásával játszótér épült a Csány-Szendrey Általános Iskola székhelyintézményében. Ezt ma vettek birtokba a nebulók.

Péter B. Árpád

Az avatóünnepen az iskola Daloskedvűek csoportja adta meg az alaphangot fellépésével

Fotó: Péter B. Árpád

Az avatáson Dósa Zsolt intézményvezető leszögezte: nagy nap ez az iskola életében, hiszen összefogással elkészült a régóta vágyott játszótér, amely közösségformáló és -építő erővel bír. Ez a park is – mint minden az iskolában – a gyermekekről szól, akik remélhetően sok boldog percet töltenek majd itt, emelte ki a direktor.

Biró Patrik, az NKT szakmai vezetője arról beszélt, a játék a nevelés és a tanulás egyik fontos eszköze, mozgatórugója, amely „mindennek az alapja, és segíti gyermekeink pszichikai, fizikai és szociális fejlődését”. Kijelentette: a kütyük bűvöletében egyre nehezebb rávenni a fiatalokat a mozgásra, de egy modern játszótér vonzó helyszín, lehetőséget ad a kikapcsolódásra, és akár a közösségi élet egyik fontos színtere is lehet, s mindemellett komoly fejlesztőerővel bír.

Összefogással épült a játszótér. Az avatáson (b-j) Doucha Ferenc, Manninger Jenő, Dósa Zsolt és Biró Patrik
Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere azt mondta, a városnak ma is fontosak az iskolái, ezért is támogatták örömmel ezt a fejlesztést, amely mostantól 535 gyermeknek jelent élményt. Elmondta, a szülők összefogásával kosárlabdapálya is létesült, „s mindez jelképe annak: egymást segítve hogyan lehet előrelépni, fejlődni”.

A városvezető emlékeztetett, az elmúlt esztendők fejlesztéseinek köszönhetően ma már 19 közterületi és 9 intézményi játszótér szolgálja a gyerekeket és a családokat Keszthelyen.

Az iskola közössége kitörő örömmel fogadta az új játszóteret
Fotó: Péter B. Árpád

Az új játékparkot – amelynek építése a nagykanizsai Doucha Ferenc cégének nevéhez fűződik – az avató után örömmel vették birtokba a gyerekek, akiket ezen a napon az sem zavart, hogy újra szól az iskolacsengő…

A diákok az avatás után azonnal birtokba vették a játékparkot
Fotó: Péter B. Árpád

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában