Szeptember 15-én lesz a bemutató

2023.08.31. 09:30

Versenygyakorlatokat tanultak a kanizsai modern táncosok

A Honvéd Kaszinó SZKES Tánccsoportja augusztus utolsó hetében szervezte meg a versenyzőinek szóló tábort, ahol a csoport az új koreográfiák begyakorlásával és finomításával foglalkozik.

Benedek Bálint

A Honvéd Kaszinó tükörterme megtelt fiatalokkal, akiknek Szécsényiné Kápolnás Edina és Kovács Lili vezényelte le a bemelegítést

Fotó: Szakony Attila

A szkesesek idén ünneplik 25. évfordulójukat, melynek keretében ugyan már megtartották gálaműsorukat, azonban az év többi eseményét is körüllengi a jubileumi hangulat. Nincs ez másképp a táborban sem, ahol ezúttal két segítővel igyekeznek összeállítani a versenygyakorlatokat. Ezúttal a közös bemelegítésre érkeztünk, ahol 65 fiatal egyszerre tréningezett, majd kiscsoportos foglalkozások keretében sajátíthatják el s tökéletesíthetik a korcsoportok számára kijelölt mozgásokat. Szécsényiné Kápolnás Edina tanítványainak lesz idejük alaposan begyakorolni a most tanult koreográfiákat, ugyanis a szezon jövő év márciusában indul.

- A Magyar Látványtánc Sportszövetség országos versenyein szereplünk évek óta mini, gyermek, junior és felnőtt korcsoportban - mondta a táncosok vezetője. - Főleg látványtánc kategóriában állunk színpadra, s minden évben augusztus utolsó hetében koreográfusok, táncosok érkeznek a fővárosból, hogy segítsenek elkészíteni a táncokat. Ilyenkor fix ötletekkel s kiválasztott zenével várjuk őket, s közösen rakjuk össze az adott gyakorlatot. Jelenlétükkel meggyorsíthatók a folyamatok, s az intenzív foglalkozásokon elkészülnek a mozdulatsorok, melyeket lesz idő finomítani.

Egyikük, Király Béla nem ismeretlen a gyerekeknek, hiszen évek óta visszajáró színházi koreográfus. A szakember előtte versenyszerűen sportaerobikkal foglalkozott, majd a showtáncos lett és világbajnoki címet szerzett.

- Nagykanizsán olyan professzionális versenygyakorlatokat építünk fel, melyek 3-4 perc alatt kerek egész történetet mesélnek el a tánc nyelvén - mondta Király Béla. - Minden évben izgalmas kihívás Szécsényiné Kápolnás Edina elképzeléseit formába önteni. Most is azon vagyok, hogy a gyakorlatokkal ugyanolyan eredményesek legyenek, mint korábban.

Hasonló célokkal vágott bele a kanizsaiakkal közös első munkájába Kocsis Lili fitnesz Európa-bajnok és tizenháromszoros showtánc-világbajnok, akit sokak az Exatlon Hungary című televíziós műsorból ismerhetnek. A 26 éves hölgy három gyakorlatot állított össze a gyerekeknek. Ő is várja, miként szerepelnek majd a fiatalok, bár szerinte az a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat a színpadon és élvezzék a lépéseket.

A kanizsai közönség szeptember 15-én (péntek) 17 órakor a kaszinó előtt, az Ady utcán láthatja azt, hogy a táncosok milyen koreográfiát tanultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában