Zalai településeket is érintenek

2023.08.11. 19:00

Személyi változások a kaposvári egyházmegyében

Az ország többi egyházmegyéjéhez hasonlóan a kaposvári püspökség területén is történt néhány személyi változás az elmúlt hetekben. A Varga László püspök által elrendelt dispozíciók zalai településeket is érintenek.

Gyuricza Ferenc

Varga László, a kaposvári egyházmegye püspöke

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az egyházmegye főpásztorának döntése alapján a homokkomáromi Kisboldogasszony plébániát augusztus 10-től már nem Várnai László nagykanizsai plébános, hanem eddigi feladatai megtartása mellett Nikli Zsolt látja el. A másik zalai érintettség diakónusi szolgálattal kapcsolatos, felszentelése után, július elsejével Csizmadia Tibort a zalaszentbalázsi és magyarszerdahelyi plébániákra küldte a megyéspüspök.  

A nagykanizsai születésű Csertán Dániel augusztus 10-i hatállyal Mernyéről a nagydobszai plébániára kerül, emellett a kétújfalui plébániát is ő látja el. A 2000 és 2010 között Galambokon is szolgált Varga Péter esperes-plébános eddigi feladatai mellett a jövőben a kaposvári Szent Imre plébániát is ellátja. Horváth Lóránt volt nagykanizsai plébános – aki jelenleg a kaposvári Jézus Szíve templom plébánosa – új megbízatással eddigi feladatai mellett a taszári plébániát látja el még.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában