Éjszakai kalandozás erdei, mezei gyalogutakon

2023.08.14. 11:30

Közösségépítő bagolytúrát tartottak Pózván

Szerencsére nem szegte kedvét az éjszakai barangolások rajongóinak az eső miatti halasztás, így szombaton a pózvai bagolytúrán lelkes helybéliek és barátaik a 17. alkalommal is népes csapatokban indultak útnak, hogy az erdei, mezei ösvények mentén, holdfényes tisztásokon izgalmas, tréfás feladatokat oldjanak meg.

Fincza Zsuzsa

Az elsőként indult "Padlizsán" csapat a 2. állomáson Péteriné Tünde, Bonczné Gyöngyi és Soósné Erzsi előtt még alkonyatkor adhatott számot ügyességéről

Fotó: Fincza Zsuzsa

- Jó kis csapatépítő tréningnek bizonyult a bagolytúra - így Tanainé Farkas Zsuzsanna, a szervező Összefogás Egyesület elnöke -, a fiatal családok a kezdetektől hozzák magukkal csemetéiket, akik aztán felcseperedve sem maradnak el, sőt, a kalandokba bevonják a barátaikat is. Hasonló célzattal szinte minden rendezvényünk nyitott, amin nem csak az egyesületi tagok vehetnek részt. Az egész városrészből jöhettek például tavasszal a medvehagyma túrára, a közeli erdőkbe szervezett egészségnapra, a gyereknapra, az idősek köszöntésére, a kirándulásainkra. Egy sikeres NEA pályázatnak köszönhetően a hazánk történelmi helyeivel való ismerkedést célzó, a siklósi várba és a villányi borvidékre tervezett októberi kirándulást is közösségépítő szándékkal szervezzük, akárcsak az őszi esték előadássorozatát, s az év végi ünnepekhez kapcsolódó rendezvényeket.

A bagolytúra ötletgazdája és kezdetektől fő szervezője Némethné Kámi Anikó, az egyesület vezetőségi tagja.

- Szerencsére rendre sok segítőm akadt, szinte állandónak mondható stábbal dolgoztuk ki a feladatokat, s jártuk be előzetesen a lakóhelyünk körüli izgalmas, ugyanakkor biztonságosan megtehető túraútvonalat. Ezúttal úgy döntöttünk, arra megyünk, amerre az első bagolytúrán, a Pózvát északról kerülő gyalogutakon - árulta el Némethné Kámi Anikó, hozzátéve, hogy a résztvevők számára ezúttal is kézzel rajzolt térképet készítettek.

A népes stábból beosztott segítők - Tanainé Zsuzsa; Tomposné Tímea; Molnárné Márta; Méhesné Ibolya; Somogyiné Margit; Péteriné Tündi; Bonczné Gyöngyi; Soósné Erzsi; Bajzik Bianka; Horváth Barnabás (ők szüleikkel kisgyerekként kezdték bagolytúrás pályafutásukat); Vargáné Ica; Tőkéné Anita; Németh Nikolett; Cséve János; Szabó László; Gáspár Zsuzsa; Gáspár Ildikó; Kiss Bea; Hegyi Vilmos és Szvétecz Attila - 7 állomáson tették próbára a csapatok ügyességét és kreativitását.

A közösségi házban felállított első vártán Tanainé Farkas Zsuzsanna és Méhesné Soós Ibolya a csapattagok memóriáját tesztelte, majd kiosztotta a feladatot, miszerint az út végéig meghatározott szavakat is tartalmazó verset, csasztuskát kellett írniuk. Elsőként négy gyerkőccel a 10 fős "Padlizsán" nevet viselő csapat indult útnak. Németh Gábor, a térség városházi képviselője családostól, feleségével, Németh-Hermán Renátával és 3 éves fiukkal, Ábellel vett részt a túrán és vezette a jókedvű közösséget. A "Fütyülő baglyok" három fővel indultak útnak, ők rap stílusban előadott költeményükkel jeleskedtek. A "BenZoNat+Csé" csapat családi vállalkozásnak indult, de bevették társnak, mintegy biztonsági kísérőnek"Csé-t", azaz Kelemen Csabát. A nyakukban színes virágfüzérrel ékeskedő pózvai srácok - Tóth Mátyás, Tóth Máté, Fatér Kristóf, Forgács Zoltán, Forgács Patrik, Forgács Milán és Balázs Marcell - már gyerekkorukban is önállóan indultak a megmérettetésen, ezúttal érdeklődési körükre jellemzően a "Hawaii, didzsi" nevet választották. A "Koituszi transzfesztátorok", a sejtelmes nevét egy filmből kölcsönző 9 fős csapatból csak a vezető: Varga-Havasi Florentin volt helybéli, az ugyancsak népes "Szálló fecskékből" viszont mindenki büszkélkedhetett valamilyen pózvai kötődéssel.

Az idei pózvai bagolytúrán a legtöbb pontot holtversenyben a "Szálló fecskék" és a "Koituszi transzfesztátorok" gyűjtötték be, őket követte az élvonalban a "Hawaii Didzsi", a "Padlizsán", a "Fütyülő baglyok" és a "BenZoNat+Csé" csapata - mindenki oklevelet és ajándékot kapott a részvételért. A kétórás éjszakai kalandról visszatérőket zsíros kenyérrel és üdítővel várták a szervezők. A rendezvényt biztonságára Németh Miklós és Tornyos Róbert személyében ezúttal is a helyi polgárőrök ügyeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában