Közös úton Szent Péter apostollal

2023.08.04. 10:30

Hitoktatók lelkigyakorlata Botfán

Július 11. és 14. között Botfán, az Erdődy-Hüvös-kastélyban szervezték meg a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak lelkigyakorlatát 19 fő részvételével, adta hírül a martinus.hu. A lelkigyakorlat résztvevői nevében Bánhegyiné B. Ágnes zalaegerszegi hittanár írt élménydús beszámolót a programról, alább ezt olvashatják.

Varga Lívia

A résztvevők csoportképe

Forrás: martinus.hu

A sétára hívogató árnyas udvar alkalmassá tette lelküket a nyugalom és a béke befogadására, írja. Az elmélkedések és a közösségi tevékenységek, beszélgetések, étkezések, esti programok a főépületben zajlottak. A sok zöldellő fával, bokorral körülvett kastélyépület mellett egy kis templom bújik meg, ez volt az Úrral való találkozásaik, a szentmisék, a közös rózsafüzér-imádságok és a szentségimádás helye. Ezen kívül lehetőségük volt bármikor betérni a templomba, elcsendesedni és egyénileg imádkozni.

A lelkigyakorlaton a Szentlélekkel való együttműködésünket Óra Krisztián atya és Pontyos Ildikó szociális testvér segítette. Az általuk összeállított tematika olyan meglepetéseket tartogatott számunkra, amelyek az első szerelem tüzét szították fel szívünkben. Kedden délután megkezdődött egy egészen különös utazás: egy közös út - meglepetésként - Szent Péter apostollal. Szokatlan szempontú megközelítésben ismerhettük meg Péter apostol elhívásának történetét a Jézus életét feldolgozó „The Chosen” című keresztény filmsorozat révén - fogalmaz Bánhegyiné B. Ágnes, majd hosszan és érzékletesen szemlélteti, hogyan hatott e kivételes alkotás a résztvevőkre, szívükre, lelkükre, gondolataikra, hitükre és Péter apostollal való kapcsolatukra, a róla alkotott képre.

Lelkigyakorlat az az Erdődy-Hüvös-kastélyban 
Forrás: martinus.hu

Így folytatja a beszámolót: Az esti szentségimádás végén aztán mi is válaszolhattunk Jézus kérdésére személyesen – egyenként megvallhattuk hitünket az Oltáriszentségben jelenlévő Krisztus előtt, részletezi a lelkigyakorlat belső történéseit Bánhegyiné B. Ágnes. Krisztián atya pedig megáldott minket egyenként, személyesen. A csoda megtörtént. Lángol a szívünk, és így követjük Jézust. Telve van a szívünk az Úr örömével.

Köszönet és hála Jézus Krisztusnak! Köszönet Óra Krisztián atyának, Pontyos Ildikó testvérnek és mindenkinek, aki elfogadta a meghívást erre a közös lelki útra. Szívesen mondanánk, hogy „jövőre veletek ugyanitt”, de Isten útjai kifürkészhetetlenek. Azért remélünk. Addig is találkozunk a Veni Sancte szentmisén, ahol egy kis meglepetéssel készülünk azoknak, akik kimaradtak ebből az élményből.

A program Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában