Féktelen Fest lesz

2023.08.24. 12:01

A gokartozás élményét kívánják átadni Zalaegerszegen

Fesztivált szerveznek Zalaegerszegen, az egykori Petőfi-laktanya területén kialakított gokart-pályán. A Féktelen Festre koncertekkel és bemutatókkal várják a közönséget.

Szakál Eszter

A 300 méteres pályát kipróbálni különleges élményt jelenthet

Fotó: Tenki Zoltán

- Két zenekar, a Zaklatás és a TMK tagjaival sokat beszélgettünk, hogy össze kellene hozni egy fesztivált, ahol a motorsportot a rockzenével elegyíthetjük. Ehhez a pálya ideális helyszínt kínált - idézte fel az ötlet eredetét Vas Tibor, az Egerszeg Gokart Egyesület elnökségi tagja. 
A szót tett követte, s augusztus 26-át jelölték ki a rendezvény időpontjaként. Erre az ingyenes programra a két együttes fellépésével, illetve autós, motoros, gokartos bemutatókkal készülnek. Nemcsak nézni, gokartozni is lehet majd 7-től 80 éves korig. A gyermekek esetében 7 éves kortól és 130-140 centiméteres magasságtól ajánlják a járművek kipróbálását. 
A szervezet egyébként közel 20 éve alakult, jelenleg 13 taggal működik. Vas Tibor szerint a környéken hiány van motorsportból, főleg a gyermekeknek való fajtából. Ezt a problémát szeretnék orvosolni, s a családok és a fiatalok érdeklődését felkelteni. A héten ezért 8-14 évesek részvételével tábort szerveztek, azokra számítva, akik a későbbiekben akár versenyezhetnek is. Az első napon szintfelméréssel, időméréssel kezdtek, s már délután azt tapasztalták, hogy többen sokat fejlődtek. Megismerkedtek a gokart történetével, technikai ismeretekkel gazdagodtak, sőt még szerelhettek is. Vas Tibor azt látja, egyre többen fordulnak hozzájuk, ők pedig szeretnének több versenyzőt kinevelni a vármegyéből, illetve a Dunántúlról. Egy eredményes gokartost csak elindítani tudnak, a megmérettetésekhez már csapat és technika is kell. 

Ketten is haladhatnak a pályán
Fotó: Tenki Zoltán 

Az adottságok tekintetében alaptehetségre, jó reflexre van szükség és arra, hogy az illető tudja, mit miért tesz. Ami azonban nem hiányozhat - ahogy Tibor mondja - a gyakorlás, a gyakorlás és a gyakorlás. Egyesületükhöz Celldömölk környékéről, Szombathelyről és Nagykanizsáról is jönnek, hogy azt az életérzést, amit a gokartozás ad, átélhessék. Ennek lényegét Tibor így fogalmazta meg: - Amikor beülök a gokartba, megszűnik körülöttem a világ, csak a pálya van, a gokart és én, meg a jelen pillanat.
Aki hasonló élményekkel szeretne gazdagodni, látogasson el szombaton a Féktelen Festre, ahol lehetőséget adnak arra, hogy ezekből a gondolatokból valóság legyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában