Már várják a jövő nyarat a résztvevők

2023.07.18. 14:30

Először rendeztek napközis tábort Gellénházán

Múlt héten 38 gyermeknek először szervezett napközis tábort Gellénháza önkormányzata. A hétfőtől péntekig tartó programsorozatban kirándultak, sportoltak, kézműves-foglalkozásokon vettek részt és természetesen a helyi strandon is lubickoltak a 6-13 éves helyi és környékbeli fiatalok.

Mozsár Eszter

Sümegen is jártak a gellénházi gyerekek

Fotó: ZH

Reggelente tornával indították a napot a helyi kultúrházban, majd minden nap más-más tematikus foglalkozást találtak ki a szervezők. Farkas Imréné polgármester ezúttal nem településvezetői tisztében, hanem a tábor vezetőjeként figyelt kollégáival együtt a gyerekekre.

A napközis tábor résztvevőinek csoportképe a művelődési ház előtt.
Fotó: ZH

- Hárman vállaltuk az egész napos felügyeletet és a programok szervezését, rajtam kívül Kustánné Halmai Noémi és Pirzsókné Lóránt Emília vállalta végig a hetet, valamint egy-egy napon az óvoda és iskola dolgozói is besegítettek. Böleczné Tóth Andrea a napi reggeli és uzsonna ellátásunkat biztosította a konyhában. Mi felnőttek is nagyon élveztük az együttlétet, s igyekeztünk minél változatosabb programokat összeállítani. Voltunk a sportpályán, papagájnézőben a faluban, fürödtünk a gellénházi strandon, szerveztünk KRESZ-foglalkozást az iskola udvarán. Buszos kirándulásunk során a sümegi várat és látnivalóit néztük meg. A környező településeken, Petrikeresztúron és Nagylengyelben már több ilyen nyári tábort, illetve a Papp Simon Általános Iskola Erzsébet-táborokat rendezett, így ezen felbuzdulva gondoltuk azt, hogy az önkormányzat ily módon segíti a szülőket.

Pénteken "Ki mit tud?"-on léptek fel a táborlakók

A visszajelzések szerint a felnőttek valóban hálásak voltak azért, hogy napi elfoglaltságot és felügyeletet biztosítottak a kiskorúak számára. A gyerekek egy percet sem unatkoztak, a művelődési házban és a falakon kívül tartott változatos ügyességi és kézműves játékok egész napra adtak kikapcsolódási lehetőséget. Minden korosztály számára népszerű volt a csocsó, a társas- vagy éppen a labdajáték. A kötött programok mellett jócskán akadt szabadidős tevékenység, mondta Farkas Imréné, majd hozzátette: a tábort méltóképpen zárták, pénteken ugyanis a 21 műsorszámból álló „Ki mit tud?” résztvevőinek tapsolhatott a közönség. A gyerekek pedig jelezték, jövőre biztosan érkeznek a napközis táborba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában