Szombati pillanatképek

2023.06.18. 10:56

Koncertek, baleseti szimuláció és bábosok a közönség között

Mozsár Eszter

Fotó: Pezzetta Umberto

Szombaton is számtalan programmal folytatódott az EgerszegFeszt. Délelőtt a Készenléti Rendőrség Zenekara adott koncertet a kéklámpás felvonulás után, majd ugyanitt a nagyszínpad előtt a mentők, tűzoltók, rendőrök és polgárőrök közreműködésével egy baleset helyszínét és a sérültek ellátását láthatták „élesben” az érdeklődők. A Dreher Nagyszínpadon délután és este a Gála Társastáncklub, a ManGoRise, majd az Ocho Macho szórakoztatta a fesztiválra látogatókat.

Fotó: Pezzetta Umberto

Természetesen a Tarr Fesztiválszínapadon és előtt is egymást követték a fellépők. A Bábművészeti Világtalálkozó műsorai mellett – a lengyel Teatr Snow, az argentín Josefina-Pérez Gardey és Juan Ignacio Rey bohóc-akrobata produkciója – a Harisnyás Pipik, a Petruska, valamint a színház művészei tolmácsolásában musical és operett egyveleget láthattunk, hallhattunk.

Fotó: Pezzetta Umberto

A többi helyszínen – Európa tér, Kvártélyház, Polgármesteri Hivatal előtti tér – is csemegézhetett a közönség, a Göcseji Múzeum többek között Németh János keramikusművész személyes tárlatvezetésével és a várostörténeti kiállítással várta a látogatókat.

Fotó: Pezzetta Umberto

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában