Negyedszázad munkáját ismerték el

2023.06.26. 16:00

Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat kapott a csatári Nemes Józsefné

Múlt hét pénteken kettő falugondoknak és kettő vidékfejlesztő szakembernek adták át Alsómocsoládon a 2008-ban alapított idei Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat. Az egyik kitüntetett Csatár falugondnoka, Nemes Józsefné, tájékoztatta lapunkat Péntek Gabriella, a település polgármestere.

Mozsár Eszter

Nemes Józsefné a kitüntetés átvétele után

Forrás: ZH

Ez a kitüntetés erkölcsi elismerése mindazoknak, akik falugondnoki feladatukat legalább 5 éve, kiemelkedő színvonalon, a munkaidő korlátait nem ismerve végzik. Akik szakmai tudásuk legjavát nyújtva, mindig lelkiismeretesen, nagy türelemmel, együttérzéssel és odaadóan szolgálják településüket, közölte a polgármester.

– Nemes Józsefné, Irénke 1997 óta, azaz 26 éve látja el a falugondnoki feladatokat Csatárban, az idei évben nyugdíjba vonul és mindenképpen szerettük volna jutalmazni a tevékenységét. Emiatt is jelöltem a falugondnokoknak adható legmagasabb elismerésre, amit oda is ítéltek neki – mondta Péntek Gabriella. – Minden korosztállyal személyes a kapcsolata. Segíti az időseket a gyógyszerkiváltásban, ebédelteti, meghallgatja őket, odafigyelésével több idős ember lakhatási körülményein tudtunk javítani. Részt vesz a településen kívüli közösségi, kulturális és sportesemények szervezésében az önkormányzattal és a civil szervezetekkel karöltve. A 25 év alatt nagyon sok gyermek táboroztatásában vett részt, s a közterületi növényfejlesztést ötleteivel és munkájával segíti – sorolta a településvezető.

Forrás: ZH

A Zalai Falvakért Egyesület elnöke, Szeder-Kummer Mária ugyancsak hasonló gondolatokkal ajánlotta Nemes Józsefnét a díjra: az elsők között volt, aki szociális szakemberként vállalt falugondnoki feladatokat a hálózatban. A falugondnokok alapképzésében is nagy szerepe van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában