Helyi közélet

2023.06.11. 20:56

Kelemen Tamás nyerte az időközi polgármester-választást Pacsán

Időközi önkormányzati választást tartottak június 11-én vasárnap a közép-zalai városban, miután a képviselő-testület még márciusban feloszlatta magát.

ZH

Időközi önkormányzati választást tartottak június 11-én vasárnap a közép-zalai városban, miután a képviselő-testület még márciusban feloszlatta magát. A Nemzeti Választási Iroda online felületének adatai alapján, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága mellett a polgármester-választást Kelemen Tamás (független) nyerte meg az érvényes voksok 56,8 százalékával (447 szavazat). Dancsák Dávid (független) 43,2 százalékot (340 szavazat) szerzett. A pacsai választók többségének döntése szerint tehát a korábbi polgármester folytathatja munkáját a város vezetőjeként.

A névjegyzékben 1341 választópolgár szerepelt, közülük 795-en szavaztak, ami 59,28 %-os részvételi arányt jelent. A polgármester-választással egyidejűleg önkormányzati képviselőket is választottak Pacsán. Képviselő lett Bokor Ferencné (435 szavazat), Lugosi Zsolt (411), Lóránt Zoltán (397), Henczi István (376), Oláh György Bálint (369), Kelemen Anita (366). Minden mandátumot szerző önkormányzati képviselő független jelöltként indult a választáson. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában