Tenke-völgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület

2023.06.30. 12:00

Horgászversenyt rendeztek Lendvadedesen

Az elmúlt hétvégén rendezett egyéni halfogó versenyt a helyi víztározón a Tenke-völgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület.

Korosa Titanilla

b-j Pál Gyula, Zsupanec Róbert, Király Győző és Csiszár László az eredményhirdetés után

Fotó: Korosa Titanilla

A verseny ez alkalommal is nemzetközi volt, hisz hat szlovén pecás is nevezett, összesen 27 nevező vágott neki reggel a horgászatnak. A szervezők tájékoztatása szerint, ahogy ez a helyi horgászversenyeken általában lenni szokott – nem igazán haraptak a halak, a tavon jelenleg magas a vízállás, a halak behúzódtak az erdős részre a horgászok bánatára. De így is sikerült összesen 38,65 kilogramm halat kifogniuk a versenyzőknek. A megmérettetést ezúttal Király Győző nyerte 4,65 kg-os fogással, második lett Zsupanecz Róbert alig lemaradva 4,595 kg-al, a harmadik helyen pedig Csiszár László végzett, ő összesen 4,3 kg halat fogott ki. A legnagyobb hal, egy 1,8 kg-os ponty Pál Gyula horgán akadt fenn.

Azt is megtudtuk a szervezőktől, hogy a tervek szerint a következő egyéni horgászversenyre már a gyerekeket is várják, számukra külön kategóriát indítanak. A horgászegyesület csapatversenyt is tart, szeptemberben rendezik majd meg a hagyományos Kardos Tibor Emlékversenyt.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában