Képviselő-testületi ülés

2023.06.28. 17:15

Hat óvodai csoportot indítanak Letenyén

Bár július elsejével a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházhoz kerül át lesz a letenyei védőnői szolgálat dolgozóinak munkáltatói joga, ám a tényleges munkavégzés továbbra is a dél-zalai kisváros egészségházának földszintjén zajlik, így a lakosság elvileg nem fogja érzékelni a fenntartói kört érintő változást.

Gyuricza Ferenc

Farkas Szilárd polgármester

Fotó: Szakony Attila

Többek között erről is tárgyalt a közelmúltban megtartott soros képviselő-testületi ülésén Letenye város önkormányzata. A védőnői szolgálat ügye azért került napirendre, mert – Farkas Szilárd polgármester tájékoztatása szerint – a város tulajdonát képező ingó vagyonra a megyei kórháznak használati megállapodást kell kötnie a helyi önkormányzattal.

Az ülésen döntöttek továbbá arról is, hogy a 2023/2024-es oktatási-nevelési évben hat óvodai csoportot indítanak. Ebből négyet a Hóvirág Óvoda Bajcsy-Zsilinszky utcai központjában, míg kettőt az Eötvös utcai telephelyen. Farkas Szilárd ezzel összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy az intézményi pedagógusi létszám feltöltése érdekében vélhetően júliusban pályázatok kiírására is szükség lesz.

A képviselők zárt ülésen döntést hoztak az önkormányzat által alapított díjak és a helyi kitüntető címek odaítéléséről is. Az elismerések átadására a már kialakult helyi hagyománynak megfelelően ezúttal is augusztus 20-án, a városi ünnepség részeként kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában