Programsorozat

2023.06.27. 19:30

Apró lépések a fenntartható jövőért

A nagykanizsai Miklósfai Tagóvoda a 2022-2023-as nevelési évben „Az aprók tudománya” program keretén belül 30 órás komplex, teljes körű tehetségfejlesztő programsorozatot valósított meg tíz gyermek részvételével.

Benedek Bálint

Forrás: ZH

– Akkreditált kiváló tehetségpontként nagy figyelmet fordítunk a különleges bánásmódot igénylő, tehetséges gyermekek fejlesztésére – fogalmazott Geröly Krisztina, a tagóvoda vezetője. – Az óvodai csoport keretein belül és tehetségműhelyekben fejlesztjük komplex módon személyiségüket, egyaránt odafigyelve erős és gyenge oldalaikra. Kiemelkedő adottságaikra építkezve kínálunk számukra sokszínű tevékenységeket, élményeket. A digitális kompetenciák elmélyítését szolgáló élmény-és felfedezés központú programunk lehetővé tette a gyermekek sokoldalú fejlesztését, személyiségük gazdagítását.

Forrás: ZH

Hozzátette: a Nemzeti Tehetség Program "Speciális fejlesztést célzó programok támogatása" pályázati kiírásán 1,5 millió forint támogatást nyertek a projekt megvalósításához.

Forrás: ZH

– A műhelymunka során kalandoztunk a matematika a logikai játékok, robotok birodalmában – mondta Geröly Krisztina. – Barangoltunk a természettudományok világában, kölyöklabor kísérleteket, a fenntartható fejlődéshez kapcsolódva megfigyeléseket végeztünk. Megannyi apró lépést tettünk fenntartható jövőnkért. A közös, páros, egyéni játékok által algoritmikus gondolkodásuk, kreativitásuk nagymértékben fejlődött. Megismerkedtek a programozás alapjaival, az okos eszközök okos használatával. Készítettünk digitális albumot "Tudósok digitális könyve" címmel, mely fényképes beszámolója az érdekes, élménygazdag  programsorozatnak. A digitális pedagógiai módszerek, eszközök, a robotika segítségével sikerült olyan ösztönző, 21. századi közeget kialakítanunk, mely a kiszélesítette a lehetőségek tárházát a gyermekek és pedagógusok számára egyaránt, illetve a szülők számára útmutatást nyújtott az értékteremtő megoldások irányába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában