Mintegy 800 kilogramm halat fárasztottak és fogtak ki a horgászok

2023.06.28. 16:15

120 órás bojlis verseny volt Pölöskén

Öt napon át folyamatosan ültek a horgászok a pölöskei tó partján az elmúlt héten, amikoris hatodik alkalommal szervezte meg 120 órás bojlis versenyét a helyi Pölöskei Horgászok Egyesülete. A viadalt a Bait Maker csapata nyerte 197,66 kilogrammal, a kilenc csapat összfogása 768,48 kilogramm volt.

Mozsár Eszter

A győztesek csoportképe. Hátsó sor: Németh Ádám, Baksa Máté, Krausz Viktor, Virlics László, Stárics Kristóf, Endrődi Boldizsár és Román Olivér. Előtérben a legnagyobb halat fogó Fantasy Carp Team, Forintos Norbert és Gáspár Gyula

Forrás: Pölöskei Horgászok Egyesülete

Bár nem született a korábbi évekhez hasonló eredmény, ám igazán izgalmasan telt a program, így értékelt Molnár László, az egyesület titkára, aki elmondta, több vállalkozó támogatta őket, s külön köszönetét fejezte ki a segítőknek.

- Volt része mindenben a kilenc jelentkező csapatnak, egymást váltotta a kánikula, a szélvihar, az eső. Mindezek ellenére mindenki kitartott. A rendezvény végén volt a legnagyobb a drukk, ugyanis az utolsó órában dőlt el az első-második helyezés a Bait Maker Team, illetve a Dream Carp Team között. Az utolsó másfél órában csupán 3 gramm különbség volt a két csapat között, végül a Bait Maker Team nyerte a csatát 0,73kg különbséggel. Harmadik helyen a Mutyi Carp Team végzett 119.36 kilogrammal.

Molnár László hozzátette, a legnagyobb halért járó díjat a 13,22 kg-os amur kifogásával a Fantasy Carp Team csapata vehette át. Az elő 10 kilogramm feletti pontyért, illetve a Top 3 halért járó különdíjat a Bait Maker Team csapata nyerte. A díjátadást egy közös ebéd követte a Válicka vendéglőben, a főfogás harcsapaprikás volt túrós csuszával.

Felvételünkön a II. helyezett Dream Carp Team. 
Fotó: Pölöskei Horgászok Egyesülete

A 120 órás bojlis verseny eredménye a következő:

I. Helyezett a Bait Maker csapata: 197,66 kg

II. Helyezett a Dream Carp Team: 196, 93 kg

III. helyezett a Mutyi Carp Team 119,36 kg

IV. Helyezett a Fantasy Carp Team: 78,36 kg

V. Helyezett a Hal-Ászok Team: 52,96 kg

VI. Helyezett a Rapsic Carp Team: 40,87 kg

VII. Helyezett az L.L.L. Carp Team: 40,54 kg

VIII. Helyezett a Radar Team: 34,70 kg

IX. Helyezett: Miklósok: 7,10 kg

Összesen 768.48 kilogramm halat fogtak a csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában