66 kilométert futott le közel 700 futó

2023.05.21. 20:00

Véget ért a koraszülöttek rehabilitációját segítő alapítvány jótékony sportakciója

Vasárnap délután öt órakor Keszthelyen eredményhirdetéssel ért véget a koraszülöttek rehabilitációját segítő alapítvány sportakciója, melynek során 66 kilométert futott le közel 700, a jótékony célú akcióhoz csatlakozó futó. A szervezők minden indulónak emléklapot adtak, díjazták az első három csapatot, az első három a férfi valamint a női egyéni versenyzőt.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Gárdos László, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa lapunknak az eredményhirdetés után elmondta, az ország számos gyermekklinikája és kórháza indított az idén csapatot, a futók remek időben teljesíthették a távot, a résztvevők emléklapot, a legjobbak oklevelet ás ajándékot vihettek magukkal. A főorvos kiemelte a 100 önkéntes segítő munkáját, akik biztosították a frissítő pontokat, részt vettek a zökkenőmentes lebonyolításban.  A jótékony célú futás csupán egy évben maradt ki a COVID járvány miatt, de akkor is rendeztek virtuális futást az online térben. 

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány több mint egy évtizede áll a koraszülött és súlyos állapotú, rehabilitációra szoruló gyermekek szolgálatában. A szervezet kiemelt feladata a koraszülöttmentés, amelyet Vas- és Zala megyében, valamint Somogy megye egy részében végez.  A szervezet kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekrehabilitációs és a prevenciós tevékenységre, valamint   támogatja a szakorvosok, szakápolók képzését, a gyógyító munkához szükséges műszerek és eszközök beszerzését. Az elmúlt években az alapítvány szerelte fel eszközökkel, műszerekkel a Dunántúl egyetlen gyermekrehabilitációs centrumát.

Az alapítvány 2023. május 21-én vasárnap hetedik alkalommal rendezte meg a "Másodszor is célba érünk!" Jótékonysági futást a koraszülöttekért, amelynek 66 km-es távja ezúttal is a Zalai-dombság vadregényes tájain vezetett, 10 váltóponttal. (1Zalaegerszeg ZalaZone - Falumúzeum (6 km), Falumúzeum - Csács (5 km), 2. Csács - Nemesapáti (10 km), 3. Nemesapáti - Gyűrűs (6 km), 4. Gyűrűs - Kallósd (9 km), 5. Kallósd -Kehidakustány (9 km), 6. Kehidakustány - Nemesbük (6 km), 7. Nemesbük - Egregyi Kápolna (5 km), 8. Egregyi kápolna - Hévíz (3 km), 9. Hévíz - 71-es út (3 km), 10.71-es út – Keszthely, Fő tér.) 

 A Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő futáson résztvevők megtett távjai évről évre az alapítvány által működtetett koraszülöttmentő szirénázó kilométereit szimbolizálják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában